Путин нареди бизнесът с България да е само в рубли

...
Путин нареди бизнесът с България да е само в рубли
Коментари Харесай

Русия обяви България за неприятелска държава

Путин подреди бизнесът с България да е единствено в рубли и след особено утвърждение

Руското държавно управление утвърди лист на непознати страни и територии, които правят вражески дейности против Русия, сочи заповед на кабинета.

Списъкът, оповестен от РИА Новости, включва:

- Австралия,
- Англия,
- страните от Европейски Съюз,
- Исландия,
- Канада,
- Лихтенщайн,
- Монако,
- Нова Зеландия,
- Норвегия,
- Южна Корея,
- Сан Марино,
- Сингапур,
- Съединени американски щати,
- Тайван,
- Украйна,
- Черна гора,
- Швейцария,
- Япония

Заповедта е направена в границите на президентски декрет от 5 март 2022 година Според документа държавното управление, съветските жители и компании, които имат отговорности в задгранична валута към задгранични кредитори от листата на недружелюбните страни, ще могат да се разплащат по тях в рубли. Новата краткотрайна процедура се ползва за заплащания над 10 милиона рубли на месец (или сходна сума в задгранична валута).

Освен това всички покупко-продажби на съветски компании с жители и компании от страните, включени в листата, ще би трябвало да бъдат утвърдени от държавната комисия за надзор на задграничните вложения.

Припомняме, че предходната седмица представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че съветското държавно управление ще смята всички страни, които постановат наказания на Русия, като „ де факто вражески “.

Кремъл: Всички страни, които глобяват Русия са „ де факто неприятели “

В конферентен диалог с кореспонденти Песков сподели: „ Съдейки по ограниченията, които доста страни подхващат против нас, в този момент всички те са де факто недружелюбни. Независимо дали са в листата или не. В този случай описът е вторичен. Но отговорът на тези недружелюбни, враждебни дейности би трябвало да се проучва, никой няма да се простреля в крайници, с цел да навреди на някого. Правим каквото би трябвало, каквото ни е комфортно и го вършим с трезва глава ", съобщи тогава той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР