Путин мрази Европа. Мрази нашия западен свят. Мрази нашите ценности

...
Путин мрази Европа. Мрази нашия западен свят. Мрази нашите ценности
Коментари Харесай

Путин мрази нашия западен свят. Защитавайки Украйна сега, ние защитаваме Европа и България

" Путин ненавижда Европа. Мрази нашия западен свят. Мрази нашите полезности и за жалост в никакъв случай няма да реализираме компромис с него, тъй като ни желае мъртви, а ние желаеме да живеем. Толкова е просто. Защитавайки Украйна в този момент, ние пазиме Европа и България”. Това съобщи в Петро Порошенко - петият президент на Украйна, управлявал в интервала 2014-2019 и първият президент на страната, определен на първи тур, предходник на Володимир Зеленски.

В момента Порошенко, който е интернационално приет предприемач, именуван „ Шоколаденият крал” и един от най-състоятелните украинци, оказва помощ с организирането на отбраната на Киев.

„ Мотивацията ми да се заема с това е същата като на всички украинци. Много Ви благодаря за благите думи, само че в този момент целият свят се възхищава на украинския народ, който изненада всички, като спря Путин, и който изненада Путин, който подцени качествата на украинските въоръжени сили, основани от мен през 2014 година Той подцени единството на украинския народ и на целия свят, който поддържа Украйна за победа над съветската експанзия.

Аз се старая оптимално и в този момент, като жители на Украйна, организирахме батальоните за териториална защита в най-трудните дни от нападението на съветските сили над Киев. Разстоянието от батальона, в който вземам участие, до съветските войски, беше 8 км. Цял Киев беше под ракетен и артилерийски обстрел, само че за всички 48 дни не сме напускали Киев. Удържахме на една от най-тежките офанзиви на руснаците. Бяхме едни от първите, отишли в Буча, Ирпен, Гостомел, Ворзел, главните места, които в този момент станаха световноизвестни поради ужасното кръвопролитие, което съветските нарушители проведоха над украински цивилни граждани”, уточни Порошенко пред " Нова ".

По думите му общо над 2000 души бяха убити в четири покрайнини на Киев. „ А протичащото се сега в Мариупол, където кметът сподели, че над 15000 души са били убити – цивилни, деца, дами. Изнасилвани, убивани, измъчвани. Това са закононарушения против човечеството, геноцид на украинския народ. Руснаците ни убиват единствено тъй като желаят да ни накарат да си тръгнем, желаят да ни убиват просто, тъй като сме украинци. Искат да изтрият страната ни от картата на света. Той не признава правото ни на живот, на битие. При тази обстановка е извънредно значимо да бъдем единни, да останем дружно, с цел да спрем Путин и да го изхвърлим от украинската територия”, безапелационен е той.

На въопрос за какво Украйна не съумя да се оправи с Минските съглашения и напреженията в Донецк и Луганск през годините Порошенко отговори: „ Първо, както казахте и желая българските фенове да го чуят: през днешния ден бележим 48 дни от една 8-годишна война, почнала още преди епохи. Украйна заплаща скъпо за тази война. Путин ни атакува без причина, без съображение – и в Крим, и в Донбас. Споменахте Минските съглашения

" Гордея се, че играят значима роля във възпирането на Путин и ни дадоха опция с екипа ми да приключим построяването на армията ни. Гордея се, че създадохме такава войска, която съумя да спре Путин. Ние осигурихме войска, учредена на стандартите на НАТО. Путин към момента разполага с войска по стандартите на Съветския съюз. Сега, в конфликта, показахме какво значи да бъдеш украински боец в украинските въоръжени сили и по какъв начин успяхме да ги спрем. Много се гордея, че през 2014-2015 година освободихме 2/3 от окупирания Донбас, до момента в който бях висш главнокомандващ на украинските въоръжени сили. Тогава спряхме съветските войски, прогонихме ги от Северодонецк, Лисичанск, Мариупол, Константиновка, Краматорск – цялата територия на Донбас. А в този момент атакува още веднъж. Уверен съм, че Украйна няма да се съобщи, ние украинците в никакъв случай няма да се откажем и успеха безспорно ще бъде наша. Истината е с нас, Бог е с нас, вие и целият свят сте с нас”.

Той разяснява и глобите, наложени на Русия от интернационалната общественост и напъните на Европейски Съюз, НАТО и Съединени американски щати да оказват помощ на Украйна.

„ Първо да разграничим Европейски Съюз, Съединени американски щати и НАТО. Какво чакаме от Европейски Съюз и Съединени американски щати? Планът ми включва 5 неща. Първо, процедурата заем-наем. Гордея се, че самодейността ми, оповестена преди месец в изказването на европейските и американски водачи, ги е предиздвикало да одобряват Закона за заем-наем за всичко – от храна до въоръжение. Второ, затварянето на въздушното пространство с изтребители и Противовъздушна отбрана системи. Трето, концепцията за втори фронт – всичко, с изключение на бойци. Трябват ни наказания, ембарго, всеки ден нови наказания, с цел да спрем Путин. Предният ден са осъществявани незаконни действия в Буча – наказания. Онзи ден – нещастието, при която бяха убити цивилни по време на евакуация в Краматорск – наказания. Днес – употребявани са химически оръжия в Мариупол – наказания. Това е „ вторият фронт “. Четвърто, проекта „ Маршал “. Много се гордея, че Урсула фон дер Лайен точно тук разгласи желанието за проекта „ Маршал “ с присъединяване на Европейски Съюз, Съединени американски щати и целия свят, на Г7, да ни оказват помощ да възстановим Украйна след войната. Пето, статута на претендент за бъдещо участие на Украйна в Европейски Съюз, което да се случи през 2022 г.”, акцентира той.

Според него Украйна се нуждае от НАТО от три неща: оръжия, оръжия и отново оръжия. „ Разберете, ние би трябвало да обърнем обстановката. Представяте ли си, международната сигурност, сигурността на Европа зависи единствено от 300 танка, които неотложно би трябвало да бъдат доставени на Украйна, от 1000 БТР, които неотложно би трябвало да бъдат доставени на Украйна, и от 100 изтребителя. Имаме дълги опашки от доброволци, които чакат да се запишат в украинските въоръжени сили, само че не могат да се бият с празни ръце. Защитавайки Украйна в този момент, ние пазиме Европа и България. Ако не споделите и не участвате в доставянето на оръжия на Украйна, а за жалост министър-председателят сподели, че ви трябват оръжията във вашата страна, а не да се изпращат на Украйна. Не, вие не помагате на Украйна, не ни подкрепяте нас, а подкрепяте, помагате и инвестирате във вашата лична сигурност. По-добре да се биете с руснаците на украинска земя, вместо да го вършиме на лична територия, тъй като България сам-сама не може да удържи на съветската експанзия, само че дружно, Украйна и НАТО, можем да спечелим със сигурност”, безапелационен е Порошенко.

Той разяснява и връзките си с президента Володимир Зеленски. „ Преди войната, аз бях водач на опозицията с най-голяма поддръжка в страната. Но светът преди и след 24 февруари е друг. И през днешния ден, едно от нещата, с които изненадваме Путин, е точно да вършим нещата единни. Ние имаме общ зложелател и неговото име е Путин. Затова не сме президент и водач на опозицията, а Украйна. Трябва да сме обединени не просто като длъжности, без значение кой е президент, ръководител на Народното събрание или министър-председател, би трябвало да бъдем единни за Украйна. И върша всичко допустимо да показвам това единение, да подсилвам и върша и Украйна, и украинския президент по-силни. Това е задачата ми и я върша”, уточни Порошенко.

На въпрос Путин отвън надзор ли е предшественикът на Зеленски акцентира: „ За страдание, считам, че има голяма деградация у Путин откогато го познавам. Вече близо 20 години го познавам. Имам опит в договарянията с него към този момент към 15 години. През миналите 8 години имам ежеседмични договаряния с него. Това е напълно друг човек. Ако и преди да беше безсрамен, отрицателен, само че най-малко предвидим човек, който действаше по своето схващане за ползите на Русия, в този момент е – дръзвам да употребя думата – вманиачен, безразсъден, несъответстващ, непредвидим човек. Определено не е в интереса на Русия да извърши откровена цялостна експанзия против Украйна. Няма нито един позитив за Русия. Не е в интереса на Путин да остане вечно в международната история като военнопрестъпник, който би трябвало да бъде затворен зад решетките, изправен пред Международния углавен съд или може би специфичен Наказателен арбитражен съд за експанзията на Русия над Украйна. В тази обстановка би трябвало да вземем поради непредвидимостта му и да бъдем мощни, тъй като Путин ще стигне толкоз надалеч, колкото всички дружно му позволим. Затова би трябвало да бъдем мощни и да спрем Путин”.

Според него Путин няма да стартира нуклеарна война, тъй като би трябвало да бъде изцяло убеден, че ще последва нуклеарен отговор. „ Украйна би била доста мощна мотивация за самоунищожението на Путин, тъй като той се надява да оцелее, а това би бил неговият край. Затова съм сигурен, че няма да се случи. Друго условие на Путин, което той обществено насочи, не различен, а той персонално, в ултиматума си към НАТО сподели, че НАТО би трябвало да се върне към границите си от 1997 година За България и Румъния това значи вие да не бъдете членки на НАТО, да отпратите всички войски на НАТО от територията си, да бъдете демилитаризирани, тъкмо както Путин желае от нас. Трябва да унищожите армията си. Кажете го на държавното управление си. Така гледа Путин на европейската сигурност, на България. Затова е в полза на България да ни даде старите руски танкове, бронетранспортьори, изтребители, за нашите герои – водачи, ръководители на Противовъздушна отбрана системи и танкисти – да спрат Путин и да не му разрешат да се популяризира към България. И още нещо, тези, които се съмняват дали да поддържат и оказват помощ на Украйна освен филантропично, а и военно – поканвам тези политици в Киев. Сега е доста по-сигурно, в сравнение с преди 2-3 седмици, още тогава бяхме тук с екипа ми. Заедно да се разходим до Буча и със лични очи да видите местата, където стотици украинци в малко градче са били избити от съветски варвари. И тези, които имат някакви очаквания за съветския свят, за съветските „ братушки “ да видят какво остава след съветската окупация. Затова никой няма подозрения, че би трябвало да се надигнем дружно, да спрем Русия, тъй че да опазим българската територия от Путин и войските му в тази ситуация”.

„ Мисля, че вършиме най-голямата неточност в живота ви. Мисля, че сте повлияни от пропагандата на Путин. Първият ми съвет е – спрете да гледате съветска телевизия. Нека гледат Вашия канал, ще бъде толкоз по-добре. Тук имаме стотици публицисти от целия свят, които предават справедлива информация, не през нашите очи, а през техните лични. Те с обединен глас очевидно декларират, че Путин е агресор. Путин е нарушител. Втори съвет към българските жители, които още поддържат Путин – апелирам Ви, не му вярвайте. През цялото време лъже – още от полета МН 17, че няма съветски войски в Крим и в Донбас и в този момент, с Буча, Мариупол, Ирпен, всички останали градове. Путин е измамник, нямайте му религия. И трето, към българите, които са несигурни – не се опасявайте от Путин. Вземете образеца на Украйна. Ние не се опасяваме и по тази причина можем да го спрем тук. Не му позволявайте да унищожи Украйна. И четвърто – той ненавижда демокрацията. Това е заключението ми от персоналното ми другарство с него. Той ненавижда Европа. Мрази нашият западен свят. Мрази нашите полезности и за жалост в никакъв случай няма да реализираме компромис с него, тъй като ни желае мъртви, а ние желаеме да живеем. Толкова е просто”, обърна се Порошенко към българите, които още поддържат съветския президент.

Самият Порошенко е роден в Болград и е отгледан с доста български другари. „ Дори в този момент малко разбирам български и, поради обстановката, имам доста другари от българското малцинство. Те носят оръжия в ръцете си. Приятелите ми в Болград в този момент пазят Украйна. За страдание тъкмо през вчерашния ден един българин от Бесарабия бе погубен от руснаци. Ние показахме неповторимо единение. Със сигурност ще победим и ще създадем всичко допустимо за бъдещо участие на Украйна в Европейски Съюз. Предлагам – няколко стотин километра са сред България и Болград – може за 3-4 часа да стигнете и да посетите Болград, Бесарабия, да се насладите на хубостта на природата и страната ни. Гордея се, че в учебното заведение, в което учех в, още в ранните му години са приключили редица български министър-председатели, първият кмет на София, ръководителят на Българска академия на науките, шефът на Драматичния спектакъл в София. Всички те – в моето учебно заведение в Болград. Това е просто знак на близостта ни и още един мотив, че защитавайки Украйна, защитавате Болград, България, нашата цивилизация и нашите полезности. Да живее България и Слава на Украйна!”.

„ Много Ви благодаря! Благодаря ви за солидарността, за поддръжката. Изключително значимо е за нас в този момент, тъй като другар в потребност се познава”, съобщи Порошенко.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР