Путин изгуби уважение и се прояви като лъжец. Вдигна авторитета

...
Путин изгуби уважение и се прояви като лъжец. Вдигна авторитета
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Путин се изравни с Ким Чен Ир

Путин изгуби почитание и се прояви като измамник. Вдигна престижа на американския президент, който съобщаваше неколкократно, че Русия ще нахлуе в Украйна. Путин отхвърляше и даже се майтапеше да му рапортуват по кое време Русия е влезнала в Украйна. Ако преди е одобряван от мнозина като прагматик и толерантен водач на една от суперсилите, в този момент си сътвори облик на непредвидим авантюрист или на човек с душевен проблеми. Изравни се с Ким Чен Ир.

Навлизането на съветски войски в Украйна е началото на края на Путин. Той няма потребен ход. Какво ще прави като превземе Украйна? Ще назначи губернатор? Ще убие Зеленски? Ще го съди? Ще постави марионетно проруско държавно управление? С нито едно сходно начинание няма да има вероятност за дълго ръководство и дълготраен мир. Путин самичък влезе в капан, който си създаде и към който го подтикваха и от Запад, и среди към него.

Създават се антивоенни настроения и в Русия, поради загубите на съветски бойци, изолацията на страната и на руснаците по света. Подобно беше с Милошевич и сърбите. В самата Русия интелектуалци, предприемачи и елити, които доскоро са подкрепяли Путин очевидно или мълчешком, отсега нататък ще се дистанцират от него.

Декларациите на музиканти, актьори и спортисти срещу войната не вещаят ярко бъдеще и единна Русия. Надписите срещу войната в магазините „ Берьозка “ не са единствено търговски трик.

Ако доскоро Русия е одобрявана със състрадание или с схващане в разнообразни среди по света поради политиката на Запада против нея, в този момент кръгът на подкрепящи се стеснява. Онзи военачалник, пълководец на военноморския флот на Германия, който подаде оставка и съобщи, че към Путин политиката е неправилна и той заслужава почитание, в този момент към този момент е с етикета презрян путинист.

Путин злепоставя всички тези политически среди, политици или страни по света, които разчитаха на него като контрапункт на Съединени американски щати и опитите им да бъдат стопанин на света.

Сега по какъв начин да оправдаят нахлуването му в друга страна? Който се пробва да прояви някакво схващане към Русия или да сочи претекстове за нападението, автоматизирано си печели квалификацията путинист, бранител на вманиачен деспот и т. н.

В България и без друго имаше слепи поклоници на Путин, а против тях истерични русофоби, които с мотив и без мотив назовават всеки втори българин путинист, русофил, мурзилка и народен изменник. Ходът на Путин им даде учредения да атакуват с нова мощ всеки у нас, който се пробва да е сериозен с нещо към политиката на НАТО, Европейски Съюз или Съединени американски щати, даже и да не утвърждава Путин. Онези, които го назоваха Путлер, тържествуват и назидават гръмогласно какъв брой са били прави.

* Коментарът на журналиста Иван Бакалов е оповестен във фейсбук. Заглавията са на Lupa.bg
ТЕМА преди 25 минути 530 преди 42 минути 373 преди 49 минути 1528
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР