Путин изглежда като кървав стратег аматьор, който се е объркал

...
Путин изглежда като кървав стратег аматьор, който се е объркал
Коментари Харесай

Как планът на Путин фундаментално се обърка


Путин наподобява като кървясъл пълководец дилетант, който се е объркал безнадеждно. С нахлуването си в Украйна той реализира тъкмо противоположното на това, към което се стремеше: в този момент НАТО ще се разгръща до входната му врата.

Руският президент Владимир Путин

Финландците към този момент взеха решение, а по всяка възможност ще ги последват и шведите: наподобява, че още това лято. А единствено допреди няколко месеци надали някой щеше да заложи по-големи суми пари на тяхното присъединение.
Редакцията предлага
Но, които в продължение на десетилетия смятаха, че техният неутралитет е най-хубавата отбрана против набези от Русия. Това тяхно разбиране са разклати още с завладяването на Крим, а последвалото нахлуване над цяла Украйна накара нашите северни съседи да подхващат фундаментална смяна във външната си политика и в политиката за сигурност - поврат, който засенчва даже завоя, който направи Германия.

НАТО до входната му врата

кара Путин да наподобява като кървясъл пълководец дилетант, който се е объркал безнадеждно. С нахлуването си в Украйна той реализира тъкмо противоположното на това, към което се стремеше: НАТО в този момент ще стига непосредствено до входната му врата.

Присъединяването на и Швеция, чиито въоръжени сили отдавна вземат участие в взаимни военни маневри със страни членки на НАТО, ускорява отбранителните качества на съюза, а с това и неговия възпиращ капацитет. Това се отнася най-много до региона на Балтийско море, който е от голяма важност освен за сигурността на балтийските страни.

Истината не може да бъде потулена

Също и заканите, с които Москва целеше да откаже Стокхолм и Хелзинки от участието в НАТО, най-после се оказаха контрапродуктивни. Възможно е в този момент Кремъл да се опита да спъва процеса на присъединение с всевъзможни провокации и с добре изпитаната си агитация. Истината обаче не може да бъде потулена: войнственият империализъм на Путин накара две изцяло неутрални страни да търсят протекция под чадъра на НАТО.

Бертолд Колер, " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг "

www.faz.net

Всички права непокътнати. Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurt am Main

*****

Вижте и това видео от архива ни:
Загадката с съветските парцели във Финландия
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР