Путин иска слаба Украйна и получава слаба Украйна, коментира пред

...
Путин иска слаба Украйна и получава слаба Украйна, коментира пред
Коментари Харесай

Експерти: Путин иска слаба Украйна и я получава

Путин желае слаба Украйна и получава слаба Украйна, разяснява пред Нова тв специалистът по сигурността Славчо Велев. Той бе безапелационен, че Западът няма да води война с Русия поради Украйна.

„ Президентът Зеленски би трябвало да прояви въздържаност, тъй като Путин чака украинската войска да влезе в по-тежък конфликт с съветската войска “, означи в допълнение някогашният заместник-външен министър Милен Керемедчиев. Според него съветският президент желае да употребява същия сюжет както в Грузия и проблема с Южна Осетия.

От своя страна Славчо Велев показа друга позиция. По думите му може да се допусне, че протичащото се досега е резултат от осведомителна интервенция на Русия посредством съзнателно разпространение на дезинформация за евентуалната дата на навлизане в Украйна. По този метод Русия дестабилизира Украйна.

„ В идващите няколко години вложител няма да влезе в Украйна. Освен това посредством дезинформация за датата на навлизане Путин всява съмнение сред съдружниците. В момента виждаме предпоставки единствено за местен спор ”, разяснява Велчев.

Керемедчиев акцентира и на събитието, че Украйна е стопански подвластна от Русия.

„ Ако Русия реши да приключи доставките на газ, Украйна ще остане на мрачно за два дни ”, пресметна Керемедчиев. Той посочи, че България подкрепя на Украйна от години.

„ Колкото повече подкрепяме Украйна, толкоз повече изгонени съветски дипломати ще забележим ”, акцентира специалистът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР