Путин и Тръмп все още не са спечелили, но могат

...
Путин и Тръмп все още не са спечелили, но могат
Коментари Харесай

Борел: Путин и Тръмп все още не са спечелили, но могат да спечелят, Европа трябва да се събуди

Путин и Тръмп към момента не са спечелили, само че могат да завоюват, Европа би трябвало да се разсъни. Изходът от войната в Украйна може да се реши през идващите месеци, Западът би трябвало да ускори помощта си за Киев. Това сподели висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в изявление за.

Според него страните от Европейски Съюз към този момент са дали на Украйна повече " гражданска, военна, икономическа и филантропична помощ “, в сравнение с Съединени американски щати. Въпреки това, в случай че европейците желаят победа за Украйна, съгласно Борел, те би трябвало " да дават повече помощ, по-бързо “.

" Русия е недемократичен режим, кадърен да унищожи съперниците си, като Навални, или да отстрани дезертьори на европейска земя. Искаме ли да се появи на прага на Европа и да управлява 36% от международния пазар на зърно? " – запита ръководителят на европейската дипломация.

Борел акцентира, че е време Европа да се " разсъни " и да осъзнае в какъв рисков свят съществува. Той също по този начин прикани европейците да поемат отговорност и да подобрят личните си отбранителни качества, с цел да бъдат готови " за всяка опция “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР