Путин готви страната си за мащабна война до последния руснак,

...
Путин готви страната си за мащабна война до последния руснак,
Коментари Харесай

Дядо Коледа донесъл на руснаците 400 ковчега, а Дядо Мраз на украинците – взривове и тъмнина

Путин готви страната си за огромна война до последния руснак, разгласи военният специалист  Олег Жданов

Експлозия е избухнала тази нощ в Деснянски регион на Киев, заяви кметът на украинската столица Виталий Кличко. На мястото на случая има хора от избавителните служби, добави той, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Кирило Тимошенко, асистент на украинския президент, пък съобщи, че парчета от дрон са паднали на път в региона, намиращ се в североизточната част на Киев, при което е била развалена намираща се в съседство постройка.

Руските военни са почнали нова въздушна офанзива против цели в Украйна, употребявайки така наречен дронове камикадзе, оповестява организация Укринформ, като показва, че две групи дронове " Шахед " иранско произвеждане са били видяни покрай Николаев в Южна Украйна, съобщи ДПА.

Междувременно Кличко написа в Телеграм, представен от УНiАН, че ирански дронове са блъснали енергийната инфраструктура на Киев. Той оповестява за спешни спирания на тока. 

Украинската осведомителна организация осведоми, че са унищожени 20 въздушни цели. Съобщава се за детонации и в други райони. 

" Въздушна паника, две групи мотопеди ", написа началникът на регионалната военна администрация Виталий Ким в известие в Teлеграм, представен от Българска национална телевизия.

Безпилотните летателни апарати към този момент се назовават " мотопеди " от украинското население поради звука на моторите им. В южната част на страната беше оповестена въздушна паника.

Последните офанзиви идват след новогодишната нощ, когато съветските военни изстреляха десетки дронове камикадзе, които се разрушават отвесно в задачите си в Украйна, унищожавайки ги със заряда си от взривно вещество. Според украински публични лица всичките 45 дрона са били свалени.

УНiАН оповестява, че в навечерието на Нова година към 400 съветски окупанти са били убити в региона на Донецк, а към 300 бяха ранени.

От генщаба на Въоръжените сили на Украйна оповестяват, че ударът е бил нанесен върху струпаните мобилизирани руснаци във краткотрайно окупираната Макеевка. Те били настанени в постройката за професионално учебно заведение на ул. Кремлевская.

„ В резултат на „ повърхностно боравене с отоплителни уреди “ и занемаряване на ограниченията за сигурност при пушене на неустановено място, Дядо Коледа донесе към 400 натрупа “, се споделя в отчета на ВСУ.

През цялата нощ съветските нашественици тероризираха Украйна и по-специално те нападнаха региона на Киев с десетки безпилотни самолети-камикадзе и обстрелваха Херсон, като нанесоха вреди на детската болница, напомня УНiАН. 

Въоръжените сили на Украйна също не оставиха нашествениците без " дарове " в новогодишната нощ – нашествениците ги получиха от бранителите на Бахмут, написа украинската осведомителна организация. 

Междувременно военният специалист Олег Жданов съобщи, представен от УНiАН, че президентът Владимир Путин приготвя страната за огромна война до последния руснак.

По думите му действителна частична готовност в Русия тече от април, а цялостна - на практика от септември.

" Сега не престават да набират мобилизирани. И публично споделят, че на 5-9 януари ще бъде оповестена втора вълна на готовност. За това мисля, че ще затворят границите ", сподели специалистът.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР