Путин елиминира Русия и е най-опасен за своята страна. Той

...
Путин елиминира Русия и е най-опасен за своята страна. Той
Коментари Харесай

Иван Костов: Путин елиминира Русия и е най-опасен за своята страна

Путин отстрани Русия и е най-опасен за своята страна. Той минира гравитацията на Русия като международна мощ. Това сподели някогашният министър председател Иван Костов в предаването „ На фокус " по Нова телевизия.

По думите му глобите са ненадейно бърза и мощна реакция на Европейски Съюз и НАТО. Искането на Зеленски за затваряне на въздушното пространство на Украйна съгласно него би означавало ескалиране на спора отвън границите на Украйна.

Според Костов рискът войната да излезе отвън границите на Украйна е огромен и не би трябвало да се подценява. „ Четох доста забавно мнение, че задачата на Путин към този момент не е да денацифира, а да деукраинизира Украйна. Според мен вероятността съветската войска да завземе цяла Украйна е дребна и това значи, че тази война ще продължи дълго. Това е ужасяващо. Всеки ден виждаме цивилните жертви и страданията на хората ", добави той.

Всяка едно изказване на Владимир Путин, че печели сражения в Украйна ще е пагубно за жителите на Русия. „ Тази война ще е пагубна за хората в Русия. Най-пагубно ще е, в случай че реши да нападне Киев. Киев е майката на съветските градове и не знам по какъв начин Путин ще изяснява на народа си си, че го е разрушил ", разяснява Костов.

Според него в случай че Русия убие Зеленски, тя ще изпадне в самоизолация за десетки години. „ Ако съветските сили отстранят Зеленски, това ще го трансформира в икона ", счита той.

Той уточни, че българското държавно управление работи нерешително. „ Кабинетът би трябвало да вземе решителна позиция и да противодейства на съветската хибридна експанзия, тъй като другояче още веднъж ще бъдат упреквани за ценовата рецесия, която е подбудена от войната на Путин. Правителството би трябвало да работи, а не да изчаква и да върви след събитията. Ако държавното управление не реагира и се движи по вълната, мъчно ще изкара цялостен мандат ", безапелационен бе някогашният министър председател.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР