Путин е загубил всякаква връзка с реалността, лудостта му заплашва

...
Путин е загубил всякаква връзка с реалността, лудостта му заплашва
Коментари Харесай

Руски емигрант в България: Това ми напомня на 22 юни 1941 година. Подло е.


" Путин е изгубил всякаква връзка с действителността, лудостта му заплашва мира в целия свят ", споделя някогашният съветски народен представител Генадий Гудков, който живее в България. Дъждовни води беседва и с други съветски емигранти за войната в Украйна.

. Това е подло ". Така Михаил Дудкин разяснява. Той е някогашен офицер от армията на Съюз на съветските социалистически републики и Русия и в този момент живее в Правец. Положил е военна клетва в Нежин, Украйна, само че след разпада на Съюз на съветските социалистически републики е дослужил в Русия. Дудкин към момента има другари и познати в Украйна. Според него Киев не е трябвало да забранява руския език, това е било неточност. " Но това, което се случва в този момент, го прави не Русия, а Путин и неговата хунта. Това е ужасно ", казва Дудкин.
Редакцията предлага
Преди броени дни в София бе учредено публично придвижване " За свободна Русия ", в което се обединиха опозиционно настроени руснаци и жители на бившите руски републики, живеещи в България. Във Facebook групата на движението той приканва всички европейски страни и членове на НАТО да окажат подкрепа на Украйна.  " Смятайте това за отвод от поданство на Руската федерация ", разяснява в тази връзка Михаил Дудкин.

Украинци и руснаци стачкуват заедно 

се уговарят да вземат участие дружно с украинците в протестите пред посолството на Русия в София и пред консулствата във Варна и Бургас. Именно на тези места живеят по-голяма част от съветските и украински имигранти в България. 

Михаил Ежов от същата Facebook група се обръща през обществената мрежа към " надълбоко неуважавания от мен президент на Руската федерация Путин ". " Случи се по този начин, че аз съм потомък на донски казаци и псковски партизани. Имам родственици както в Украйна, по този начин и в Русия ", споделя той и пита риторично какъв избор би трябвало да направи и на чия страна да застане. " Чия страна би трябвало да поддържам? Псковските десантчици или украинските казаци? За мен и двете са еднообразно скъпи. И за какво ме изправи пред подобен колосален избор? Аз и още милиони като мен. Това даже не е революция. Това е фамилна война. Това е война с една и съща кръв. Това е война с моето семейство, другари и близки ", написа Ежов. 

" Във всеки случай като наборник на Руската федерация отхвърлям да вземам участие в това кръвопролитие. Смятам, че заповедите Ви, както и всички следващи заповеди на военното управление, свързани с нахлуването в Украйна, са незаконни. Можете да ме смятате за беглец, изменник или каквото и да било друго. Но моята кръв и кръвта на моите родственици и близки са ми доста по-скъпи от вашите политически упоритости ", написа Ежов.

Фейсбук-страницата на придвижването " За свободна Русия "

" Путин е полудял и заплашва мира в целия свят "

" Днес говорих със свои познати в Киев. Те са се събудили тази заран от шума на гърмежите, от нанасянето на удари по военна инфраструктура и летищата и това, несъмнено, е било ужасно ", описа пред Дойче Веле бившият дълготраен народен представител от Държавната дума Генадий Гудков.  

" Путин е изгубил всякаква връзка с действителността, той просто е полудял и лудостта му заплашва мира в целия свят. Днес цялата власт в Русия принадлежи на службите. Това, че започнаха война против братска република, против братска страна, това е военно закононарушение. Много се надявам, че Украйна ще има мощ и геройство. Надявам се също, че Западът ще помогне, с цел да не победи Русия в тази война. Смятам, че целият свят би трябвало да помогне на Украйна и да се вземат решителни ограничения против режима на Путин. Той е неуравновесен. Мисля, че душeвността на Путин се намира в изключително състояние и той е изключително рисков ", споделя още Гудков. 

Генадий Гудков на проява в Москва през 2012

Защо Путин атакува Украйна

Според някогашния съветски депутат Путин има три претекста за нападението над Украйна. Първият е, че се бои от свободата и демокрацията, която украинците строят. Бои се, че тя ще докара до възстановяване на живота в Украйна и това ще бъде мощен удар по неговият модел на корупционна власт. Вторият претекст съгласно Гудков е, че Путин се усеща засегнат и унизен от Украйна, откакто през 2014 година там имаше демократична гражданска война. " Преди това той искаше да притегли Украйна в състава на новата Руска империя. Когато Украйна избра Европа, за Путин това беше персонална покруса, тъй като той разчиташе да влезе в историята с новата съветска империя. Без Украйна не е допустимо да се построи нова страна от вида на Съюз на съветските социалистически републики ", счита Гудков, който е приключил школата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). " Третият претекст е влошаващата се обстановка в Русия - рухването на рейтинга, недоверието към властта. За да удържи властта, на Путин освен репресиите му трябват и някакви триумфи. Тоест, задачата с укрепването на властта му се взема решение на бойното поле в Украйна ", прибавя Гудков, към който се образува нещо като съветска съпротива в заточение в България.

" Всичко ще свърши, когато Путин към този момент не е в Кремъл. Докато той ръководи, от него ще произтича опасност, освен за Украйна, освен за Казахстан, само че и за всички страни в Европа и всички страни по света " - по този начин Генадий Гудков дава отговор на въпроса по какъв начин и по кое време ще свърши войната.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР