Путин е в Абу Даби на среща с Мохамед бин

...
Путин е в Абу Даби на среща с Мохамед бин
Коментари Харесай

Путин е в Абу Даби на среща с Мохамед бин Зайед Ал Нахаян

Путин е в Абу Даби на среща с Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, съобщи ТАСС.

Както заяви по-рано помощникът на президента Юрий Ушаков, срещата ще стартира с присъединяване на делегации, а по-късно водачите ще продължат с диалог на 4 очи.

След края на работната си стратегия в Абу Даби Путин ще отиде в Рияд. Там той ще беседва с престолонаследника, ръководител на Съвета на министрите на Кралство Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал Сауд, съобщи нюз.бг.

Ушаков означи, че съветският президент ще отиде в ОАЕ и Саудитска Арабия с дарове, както е планувано в протокола и традицията на визити от този тип.

Последният път, когато Путин посети Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия, беше през октомври 2019 година

Посещението идва, откакто ОПЕК+ се съгласи предишния четвъртък за доброволни съкращения на доставките на обща стойност към 2,2 милиона барела дневно, в това число удължение на съществуващите саудитски и съветски доброволни съкращения от 1,3 милиона барела дневно.

Освен енергийните въпроси, Путин се стреми да се ангажира с страните от Персийския залив като част от устрема си да построи световни съюзи с незападни страни и да показва това, което съгласно него е неуспехът на Съединените щати и техните съдружници да изолират Русия със наказания поради спора в Украйна.

Песков сподели, че дневният ред за визитата в Москва на иранския президент Раиси в четвъртък все още е в развой на подготовка, само че евентуално ще включва районни въпроси, в това число войната в Газа сред Израел и палестинската въоръжена формация Хамас.

Иран поддържа врага на Израел Хамас, докато Русия ядоса Израел, като одобри делегация на Хамас в Москва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР