Путин е луд маниак. Той е напълно неадекватен и смята,

...
Путин е луд маниак. Той е напълно неадекватен и смята,
Коментари Харесай

Порошенко: Путин е луд маниак, шантажира, плаши и изнудва

" Путин е вманиачен фанатик. Той е изцяло несъответстващ и счита, че има единствено един инструмент за излизане от тази обстановка - изнудване. Затова шантажира, плаши и изнудва ", споделя пред Deutsche Welle някогашният украински президент Петро Порошенко.

Дъждовни води: Г-н Порошенко, знаем, че не признавате псевдореферендумите в Източна Украйна. Но какво бихте споделили на хората в Донецк и Луганск, които гледат на това гласоподаване като на излаз от войната и просто желаят да се върнат към естествения живот?

Петро Порошенко: Преди всичко това не са никакви " референдуми ". Изобщо не можем да приказваме за обединен национален избор, тъй като е невероятно да се провеждат такива референдуми за 48 часа. Ако погледнем опита на една Швейцария да вземем за пример, ще забележим, че естествен референдум се приготвя месеци наред, даже години. Второ: аз съм безусловно сигурен, че Конституционният съд на Украйна ще постъпи както и в тази ситуация с Крим през 2014 по време на моя мандат. Защото това е безусловно противоконституционно. И трето: това е съветски трик, който има за цел да се легитимира наличието на съветските елементи, както и да се даде съображение на Кремъл да брани, в това число с нуклеарно оръжие, териториите, завзети от Путин с тези псевдореферендуми.

Порошенко: Вижте, Владимир Путин е вманиачен фанатик. Той е изцяло несъответстващ и счита, че има единствено един инструмент за излизане от тази обстановка - изнудване. Шантажира, с цел да нападна Украйна, ползва и енергиен шантаж. Шантажира с настъпващата зима, плаши с апетит, блокира украинските пристанища, а в този момент прибягва и до нуклеарен шантаж, употребявайки Запорожката АЕЦ. Искам да напомня, че сходно изнудване имаше и когато Украйна непринудено се отхвърли от третия по величина нуклеарен боеприпас в света. Как можем да отговорим на всичко това? Само по един метод: Путин няма да употребява нуклеарно оръжие, в случай че Западът недвусмислено удостовери, че отговорът при положение на удар ще бъде корав. Това би било самоубийство от страна на Путин. Именно това е единственият метод той да бъде спрян, откакто разиграва сходен сюжет. Всички нуклеарни сили в света би трябвало да излязат със взаимно изказване, в което да заявяват, че тяхната реакция ще бъде бърза и решителна. Ние в Украйна не се опасяваме от нуклеарна офанзива - въпреки че в случай че Путин реши да употребява нуклеарно оръжие, най-вероятно ще го насочи против Киев, където ще бъда и аз самият. Не ни е боязън и това въобще няма да избави задника на Путин

Порошенко: Имам значима рекомендация, която се основава на опита ми с този човек. Първо: апелирам ви, не се опасявайте от Путин. Ако сте слаби, той ще стигне толкоз надалеч, колкото ние му позволим. Второ: не му се доверявайте. Той в никакъв случай не държи на думата си. И трето: Путин схваща единствено от мощ. Затова със силата на украинската войска, с единството на украинския народ и със мощна интернационална коалиция, подкрепяща целостта на Украйна, несъмнено можем да спрем Путин докъдето е стигнал. Точно по тази причина той прибягна до военната готовност и до нуклеарния шантаж. Това не е безвредно нито за него, нито за обкръжението му.

Дъждовни води: Украинското държавно управление неведнъж е молило да вземем за пример Германия да достави съвременни танкове. Канцлерът Шолц обаче държи да съгласува сходна стъпка със съдружниците си и напомня, че нито една друга западна страна не е изпратила на Украйна танкове. Проявявате ли схващане за тази позиция?

Порошенко: Най-напред желая да благодаря на държавните управления на страните от НАТО за тази решаваща роля, която те играят при поддръжката за украинската войска и украинското управление, с цел да бъде спрян Путин. Без тази поддръжка това на практика нямаше да е допустимо. Второ, самодейността на немския ХДС е сходна с нашите визии. Но съм малко отчаян, че Бундестагът не я поддържа. Лично аз доста разчитах на нея. Трето, нека разбирате, че колкото повече оръжие и муниции предоставяте, толкоз по-кратък ще бъде пътят до мира. Друг път просто няма. Путин не познава пътя на компромиса и не схваща, че времето на дипломацията е завършило. Най-добрият посланик в този момент са украинските въоръжени сили с поддръжката на съдружниците. В тази обстановка ние се нуждаем от немски танкове. В тази обстановка ние се нуждаем от немски муниции. Много сме признателни за немската артилерия. Ние не се нуждаем от немски бойци. Моля ви, помогнете ни да спасим и вас. Помогнете ни да спасим Европа. Давайки танкове на Украйна и подкрепяйки украинските въоръжени сили, вие не просто помагате на Украйна, а инвестирате в личната си сигурност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР