Путин е един от най-влиятелните хора в света. Оценките на

...
Путин е един от най-влиятелните хора в света. Оценките на
Коментари Харесай

Тайният кръг около Путин, който дърпа конците на войната с Украйна

Путин е един от най-влиятелните хора в света. Оценките на персоналното му благосъстояние варират в необятни граници - публично той има дребен апартамент, гараж и няколко автомобила, само че най-малко една от тях сочи, че персоналното му благосъстояние доближава 200 милиарда $. Според представителя на Путин, Дмитрий Песков, догатките за голямо благосъстояние са ”извратен коментар на действителността ”.  
Руският президент обаче има доста богати другари, за които се твърди, че са се облагодетелствали от връзките си с него.

Ето кои са хората, които съставляват вътрешния му кръг и чиито мозъци, съгласно разследващите организации, стоят зад нашествието в Украйна.

 

Игор Сечин

 

Като началник на една от най-големите петролни компании в света - " Роснефт ", Игор Сечин е един от най-влиятелните хора в Русия.

 

Подобно на Путин, Сечин е минал дълъг път от началото на 90-те години на предишния век, когато двамата мъже са работили дружно в кметството на Санкт Петербург. След като последва Путин в Москва, Сечин продължи да работи в тясно съдействие със остарелия си началник - и като негов консултант на президентския пост, и като заместител министър-председател.

 

През 2014 година, откакто Русия анексира Крим от Украйна и след престоя си в администрацията на Путин, Сечин беше подложен на наказания от американското министерство на финансите, което съобщи, че той е " посочил цялостна преданост към Владимир Путин - основен съставен елемент за настоящето му състояние ".

 

Генадий Тимченко

 

Със положение от към 15,5 милиарда $ Генадий Тимченко е на 85-о място в листата на милиардерите на „ Форбс “.

Въпреки че в този момент води първокласен метод на живот - и е играл хокей с Путин - той не постоянно е бил толкоз богат. Тимченко произлиза от скромни среди - брачната половинка му Елена споделя, че двойката е живяла в общински апартамент в Санкт Петербург с " дървеници и миризма на борш в кухнята ". Голямата им щерка, споделя тя, в началото е спяла в куфар в стаята им.

 

Тимченко споделя, че познава Путин от повече от 20 години, само че твърди: " Когато ми задават въпроси за нашата дружба, постоянно споделям: апелирам, обърнете се към Владимир Владимирович. Ако се нарека негов другар, това няма да наподобява подходящо ".

Тимченко е един от създателите на Gunvor - световна компания, която търгува на петролните и енергийните пазари.

 

Подобно на други членове на близкото обграждане на Путин, Тимченко е глобен, което го принуди да приземи частния си аероплан в Москва, откакто Gulfstream отхвърли да обслужва самолета.

 

Министерството на финансите на Съединени американски щати твърди, че " активността на Тимченко в енергийния бранш е директно обвързвана с Путин. Путин има вложения в Gunvor и може да има достъп до средствата на Gunvor ". От Gunvor отхвърлят това, като декларират, че " президентът Путин няма и в никакъв случай не е имал благосъстоятелност, преференциална или друга, в Gunvor ".

В знак на близостта на Тимченко с Путин, съгласно известия в съветските медии, Путин му е подарил кученце от обичаното си женско куче Кони.

 

Дмитрий Медведев

 

Министър-председателят на Русия, Дмитрий Медведев, и Путин имат дълга история. И двамата са от Санкт Петербург и са работили за кмета Анатолий Собчак при започване на 90-те години на предишния век.

 

След като Путин се реалокира в Москва и става министър-председател, Медведев го последва и е назначен за заместник-ръководител на администрацията на президента.

През 2008 година той и Путин ползват противоречиво съглашение за систематизиране на властта. По това време Путин към този момент е изкарал два мандата като президент и по конституция му е неразрешено да изкара трети пореден мандат. Медведев става президент, а Путин - министър-председател. Четири години по-късно двамата още веднъж си размениха позициите.

Двамата мъже са близки; през 2015 година те бяха показани във видеоклип, в който упражняват в спортната зала на Путин в Сочи и подготвят дружно закуската си на барбекю.

 

Николай и Кирил Шамалови

 

Известно е,че дъщерята на Владимир Путин Катерина - за която се твърди, че е учен и акробатична рокендрол танцьорка - е омъжена за Кирил Шамалов. Той е наследник на Николай Шамалов, остарял другар на Путин от Санкт Петербург.

 

Николай Шамалов оказва помощ за съосноваването на кооператива " Озеро " - елитна общественост от дачи, построена край Санкт Петербург през 90-те години на предишния век, в която членува и Путин.

Синът на Николай - Кирил, е считан за един от най-младите съветски милиардери с дял в " Сибур ", съветски нефтохимически преработвател.

 

Николай Шамалов е глобен от Европейския съюз за това, че е " дълготраен прочут " на Путин и че се възползва от " връзките си с съветските лица, вземащи решения ".

 

Сергей Ролдугин

 

Сергей Ролдугин е концертиращ виолончелист от родния град на Путин - Санкт Петербург. Той среща Путин с някогашната му брачна половинка Людмила, а също по този начин е кръстник на по-голямата щерка на Путин - Мария.

 

Ролдугин попада в центъра на медийното внимание през 2016 година, когато в изтекли документи, наречени " Досиетата Панама ", се твърди, че той е управлявал редица офшорни компании, през чиито сметки са минали стотици милиони долари от съветски заеми и преференциални контракти.

 

Малко след публикуването на „ Досиетата Панама “ Ролдугин отпътува за Сирия, с цел да взе участие в концерт под надзора на съветското министерство на защитата и Мариинския спектакъл в античните руини на Палмира.

 

Владислав Сурков

 

Владислав Сурков е наименуван от медиите " сивият кардинал " на Путин. Твърди се, че той е авторитетен човек, който взема решения зад кулисите в Русия, и е консултант на президента на Путин - роля, която преди този момент изпълняваше Игор Сечин.

 

Той е създател на термина " суверенна народна власт ", който предлага мощна страна, която да защищава от безпорядък и да стопира непознатата интервенция.

 

През 2014 година Сурков беше упрекнат от Европейския съюз, че директно е оказал помощ на Русия да анексира Крим от Украйна.

 

Той е глобен и от Съединените щати. След налагането на глобите Сурков съобщи пред един от съветските вестници, че това е " огромна чест ".

 

През 2016 година украинска хакерска група твърди, че е проникнала в имейл акаунт, който е принадлежал на Сурков. Групата разгласява поредност от имейли, в които съгласно нея в детайли са разказани съветските опити за дестабилизиране на Украйна. Коментирайки изказванията по това време, Дмитрий Песков, представител на Владимир Путин, съобщи, че Сурков " не употребява е-поща ".

 

Вячеслав Володин

 

Вячеслав Володин е ръководител на Държавната дума, съветския парламент. Преди да поеме тази роля през 2016 година, той пет години управлява вътрешната политика на Кремъл.

Володин, който размени Владислав Сурков като първи заместник-началник на кабинета на съветския президент, пое поста след големите митинги след изборите в Русия през 2011 година, които заплашиха властта на Путин.

 

Според Московския център " Карнеги " след митингите през 2011 година Володин е работил за подсилване на властта на ръководещата партия и за намаляване на имиджа на Путин.

Володин е глобен от Съединените щати, които декларират, че решението на Путин да анексира Крим от Украйна " се счита, че се е основавало на съвещания с най-близките му съветници, в това число Володин ".

 

Сергей Чемезов

 

Според изявление на Сергей Чемезов, обещано за съветски вестник, той и Путин се познават от повече от 30 години. И двамата са служили като сътрудници на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Източна Германия, когато фамилиите им са живеели в една и съща постройка, и са станали " другарски съседи ".

Чемезов е работил в администрацията на съветския президент и е заемал редица висши постове в държавни компании.

 

Той е подложен на американски наказания и е считан от Съединени американски щати за " приближен съдружник на президента Путин ".

 

Юрий Ковалчук

 

Юрий Ковалчук е персоналният банкер на Путин съгласно Министерството на финансите на Съединени американски щати, което твърди, че той е прочут като един от " касиерите " на съветския президент.

Ковалчук, най-големият акционер в банка " Россия ", е глобен от Съединени американски щати през 2014 година

Подобно на Путин и Шамалови, Ковалчук също е член-основател на елитния кооператив " Озеро " край Санкт Петербург.

 

През 2013 година бе обявено, че той е бил хазаин на сватбата на дъщерята на Путин, Катерина, с Кирил Шамалов в неговия ски курорт край Озеро.

 

След въвеждането на глобите Ковалчук съобщи, че се е страхувал, че банка " Россия " ще се срине, защото хората се пробват да изтеглят парите си. Вместо това, сподели той пред държавната телевизия " Россия 24 ", Путин е разкрил сметка и " банката била наводнена от хора ".

 

Аркадий и Борис Ротенберг

 

Според съветския вестник " Комерсант " Аркадий и Борис Ротенберг са другари на Путин от детинство, като го познават от повече от 40 години. В изявление за вестника Аркадий Ротенберг споделя, че за първи път се е срещнал с Путин на 12-годишна възраст, когато са ходили на един и същи курс по джудо.

 

Триото е снимано да играе дружно хокей на лед. И двамата братя са включени в листата със наказания на Съединени американски щати. Министерството на финансите на Съединени американски щати твърди, че Ротенбергови са се възползвали от близостта си с Путин, откакто той им е упълномощил контракти за към 7 милиарда $ за Зимните олимпийски игри в Сочи.

 

Аркадий Ротенберг съобщи, че това, че е в листата със наказания, го прави по- " съсредоточен " и че за него това е " позитивно " нещо.

 

Ема Бъроуз, CNN, БГНЕС
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР