Путин би направил неоценима услуга на Тръмп, ако убеди Ердоган

...
Путин би направил неоценима услуга на Тръмп, ако убеди Ердоган
Коментари Харесай

С. Николов: Услуга за Тръмп ще е, ако Путин убеди Ердоган да не се минава червената линия Манбидж

„ Путин би направил неоценима услуга на Тръмп, в случай че убеди Ердоган да не се минава алената линия Манбидж “. Това съобщи в предаването „ 12+3 “ Симеон Николов – шеф на Центъра за стратегически проучвания в сигурността и интернационалните връзки, по отношение на визитата на съветския президент Владимир Путин в Турция.
 
„ Някои считат, че в случай че Путин успее да убеди Ердоган да се сдобри с Асад, то Турция и Русия могат съществено да променят хода на събитията в района “, разяснява Николов. За идните срещи на съветския президент в Турция той изрече мнение:

 „ Значението на срещата е огромно, тъй като районът се намира в съдбоносен стадий за салдото на силите, на другите артисти в Сирия и директно преди идни военни дейности на Турция, както Ердоган беше декларирал. На второ място слагам двустранните връзки. Те се свеждат до въпроси, свързани с стопанската система, енергетиката и някои покупко-продажби сред двете страни “.

За тристранната среща сред Турция, Русия и Иран, Николов разяснява: „ Открояват се няколко значими стратегически въпроси и няколко тактически, които касаят ситуацията в Сирия и района. Турция би могла да бъде основният печеливш от сегашната геополитическа обстановка, в случай че успее да сътрудничи с другите сътрудници. Имаме два значително нови момента от последните дни, които ще са предмет на диалозите. Изявлението на Тръмп за евакуиране от Сирия. Моето мнение е, че това няма по какъв начин да стане. Съединени американски щати биха изгубили много стратегически завоювани към този момент позиции, в случай че създадат тази неточност. Вторият нов миг е обещанието на френския президент Макрон, че ще окаже военна помощ в защитата на Манбидж, взаимно с американските сили и сирийските демократични сили “.

Освен за Сирия, Симеон Николов чака в Турция да се разиска и събитията в Ивицата Газа. 

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР