Путин: България може да изиграе важна роля за транзита на

...
Путин: България може да изиграе важна роля за транзита на
Коментари Харесай

Путин: България може да изиграе важна роля за транзита на руски газ в Европа

Путин: България може да изиграе значима роля за преноса на съветски газ в Европа
Новоназначеният български дипломат в Русия Атанас Кръстин връчи акредитивните си писма на президента Владимир Путин.

В президентското си одобрение към него Путин означи: „ Появяват се нови благоприятни условия за съдействие с България в региона на енергетиката “.

Атанас Кръстин е приключил интернационалните връзки в Университета за национално и международно стопанство и магистратура в московския МГИМО. От 1987 година стартира работа в Министерството на външните работи. В своята кариера минава през всички дипломатически рангове - от аташе до дипломат. С декрет на президента от януари 2017 година е секретар по външната политика, а през април 2018 година е назначен за дипломат на България в Русия.

В своята тирада президентът на Русия Владимир Путин обърна внимание на руско-турските връзки и съдействието на двете страни в енергийната сфера.

„ През тази година България и Русия означиха 140 години от Руско-турската освободителна война. През месец май Русия беше посетена от президента и премиера на България Румен Радев и Бойко Борисов, което сътвори опция за задълбочаване на икономическото съдействие, в това число в енергийната сфера. За страдание преди време България се отхвърли от плана за газопровод „ Южен поток “. Сега обаче има опция тя да изиграе значима роля за преноса на съветски газ в Европа “, съобщи съветският президент. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР