Путин: Ако САЩ разположат ракети в Европа, Русия ще отговори

...
Путин: Ако САЩ разположат ракети в Европа, Русия ще отговори
Коментари Харесай

Путин: Ако САЩ разположат ракети в Европа, Русия ще отговори реципрочно

Путин: Ако Съединени американски щати разположат ракети в Европа, Русия ще отговори реципрочно
Русия ще бъде принудена да отговори реципрочно, в случай че Съединени американски щати доставят в Европа ракети със междинен и дребен обхват. Това предизвести съветският президент Владимир Путин на конференция след привършване на договарянията с италианския министър председател Джузупе Конте.

„ Естествено, най-главният въпрос: в случай че Съединени американски щати излязат от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, какво ще подхващат с тези ракети. Ако те бъдат доставени в Европа, изцяло естествено е ние да отговорим реципрочно “, сподели стопанинът на Кремъл.

Държавният глава също по този начин акцентира, че „ европейските страни, които се съгласят с разполагането на ракети със междинен и дребен обхват на своя територия, в случай че се стигне до това, би трябвало да схванат, че те слагат своите лични ползи под опасността от вероятен ракетен удар “.

„ Ние ще се върнем към обстановката с „ Пършингите “ в Европа. Не разбирам, дали би трябвало да докараме Европа до положението на такава висока степен на заплаха. Не виждам никакви учредения за това. Това не е наш избор, ние не се стремим към това. А отговаряйки на въпроса, дали можем да отговорим: можем и отговорът ще бъде доста бърз и ефикасен “, акцентира Путин.

Руският държавен глава съобщи, че Съединени американски щати са взели решението за излизането от ДЛРСМО не в този момент, американският Конгрес към този момент е присъединил в бюджета на страната разноски за тези ракети. „ Проблемът не е зародил през вчерашния ден, нито преди три дни, когато американският президент разгласи за него. Той породи по-рано и в случай че вие обърнете внимание, а ние сме обърнали внимание на това – американският Конгрес към този момент е присъединил разноски за провеждането на научно-изследователски действия свързани с ракетите със междинен и дребен обхват. Това значи, че решението е било към този момент взето. Ако се организират научно-изследователски работи, то те се вършат не с цел да бъдат поставени да събират прахуляк в някое чекмедже. Следователно ще бъде направена и идната крачка “, акцентира Путин. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР