Пустеещи витрини, затворени ресторанти, офис кули, които пустеят: след 10

...
Пустеещи витрини, затворени ресторанти, офис кули, които пустеят: след 10
Коментари Харесай

Край на офисите? Бизнес кварталите в Ню Йорк търсят бъдеще

Пустеещи витрини, затворени заведения за хранене, офис кули, които пустеят: след 10 месеца на пандемия, която трансформира емблематичните бизнесцентрове в Ню Йорк в квартали фантоми, фирмите се питат по какъв начин да накарат чиновниците си още веднъж да се върнат.

" Ако те не се върнат, ние сме изгубени ", споделя пред Агенция Франс Прес Кенет Макклър, вицепрезидент на Hospitality Holdings, чийто ресторант в квартала Мидтаун е измежду тези, в които финансистите идваха преди, с цел да разискват покупко-продажби по обяд или да изпият по чаша в края на деня.

Неговата група към този момент е затворила шест ресторанта и питейни заведения в Манхатън, два от които вечно. Те са доказателство за опасността, която е надвиснала над тези квартали, синоними за динамичността на американската стопанска система и също толкоз типични за Ню Йорк, колкото и жълтите таксита или театъра на Бродуей.

" Клиенти, които се виждаха три, четири, пет пъти седмично, изчезнаха изцяло " от март предходната година, когато Ню Йорк бе обзет от първата вълна на пандемията. Над 26 000 души починаха от вируса в икономическата столица на Съединени американски щати, откогато вирусът върлува.

Според Kastle Systems, компания, профилирана в гарантирането на сигурността на офиси, единствено 14% от над един милион нюйоркски чиновници са работели от офисите си в средата на януари, застрашавайки безброй снабдители на закуски и магазини в Мидтаун и Улострийт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР