Пустеещата сграда, в която преди се помещаваше Транспортна полиция в

...
Пустеещата сграда, в която преди се помещаваше Транспортна полиция в
Коментари Харесай

Сграда за милиони пустее във Варна, стана ясно чия е

Пустеещата постройка, в която преди се обитаваше „ Транспортна полиция " в региона на жп гарата, следва да бъде отчасти ремонтирана и да стартира да се употребява още веднъж. Това излиза наяве от отговор на министър-председателя акад. Николай Денков на запитване от депутата Георги Гьоков по отношение на закупуването на различен парцел във Варна от страната, научи Moreto.net.

Става ясно, че притежател на зданието на ул. „ Дунав " 2 в региона на гарата е „ Холдинг БДЖ " ЕАД. През годините постройката е употребена с изключение на от чиновници на Министерство на вътрешните работи – някогашна Транспортна полиция и от отделение за транспортна активност към Поделение за пътнически транспорти – Горна Оряховица. През 2016 година част от постройка е освободена от представителите на Министерство на вътрешните работи, а следствие и от останалите ползватели.

„ Холдинг БДЖ " показва мнението си, че постройката е нужна за оперативната му активност, защото сдружение от холдинговата конструкция („ БДЖ – Товарни транспорти " ЕООД – Бизнес център Варна към отделение за товарни транспорти Горна Оряховица) няма подобаваща постройка в града и чиновниците му употребяват пространства в постройка на Директива за птиците „ Наказателен кодекс Железопътна инфраструктура ", за което се заплаща ежемесечен наем, показва акад. Денков.

За естественото действие на постройката са нужни обилни средства, които холдингът не може да обезпечи едновременно. Това е повода към сегашния миг да не е подхванато пренасяне на чиновниците, само че са подхванати дейности за отделяне на три независими обекта.

Има подписан контракт с компания, която да направи архитектурно снимане, да изготви мнение за структури и така нататък, излиза наяве още от отговора на депутатското запитване.

След правене по съответния план, утвърждението му от съответните органи и смяната и попълването на кадастралната карта и кадастралните регистри на Варна със съответните независими обекти в постройката, ще се подхващат дейности по строително – монтажни работи и пренасяне на чиновниците на Бизнес център Варна, приключва акад. Денков.

В годините обратно постройката е предлагана няколко пъти за обществена обмен, напомня Moreto.net. Това се случва през 2017 година. Не дълго след освобождението на зданието. Причината са неизплатени отговорности на холдинга.

Първият търг през 2017 е бил за съвсем 3 млн. лв.. Със закупуването на парцела, който по това време е имал тежести, върви правото за градеж и инвентара в постройката.

Тогава върху парцела има забрана за обезпечаването вземането на заемодател.

Постройката се състои от изба, пет етажа и таван. Застроената повърхност по документи е 288 кв.м.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР