Пуснато е мобилно приложение, което позволява на пациентите да търсят

...
Пуснато е мобилно приложение, което позволява на пациентите да търсят
Коментари Харесай

Пуснато е мобилно приложение, което дава актуална информация за статута на лекарствата

Пуснато е мобилно приложение, което разрешава на пациентите да търсят къде в аптечната мрежа е налично търсеното от тях лекарство.

Приложението се споделя " Намери своето лекарство " и е основано от Българската асоциация за развиване на паралелната търговия с медикаменти (БАРПТЛ) и Българската асоциация на търговците на едро с медикаменти (БАТЕЛ).

То е основано за да се дава настояща информация за статута на медикаментите - къде са налични, изчерпани ли са или е прекратен вноса им за непрекъснато или краткотрайно.

В рамките на два дни, откакто пациентът е въвел търсеното лексраво в приложението, той може да получи подробен отговор за статута на лекарството.

Приложението е основано в отговор на данните на БАРПТЛ.

От края на 2018 година БАРПТЛ обслужват лична платформа за пациентски сигнали, като досега са получили над 2300 такива. По техни данни над 22% от случаите са свързани с трайно прекратен импорт, 23% - с краткотрайно прекратен подобен, 9% са за нерегистрирани артикули, а 5% са за болнични такива, които няма по какъв начин да бъдат открити в аптеката. По данни на ИАЛ пък близо 3200 медикаменти са изтеглени от българския пазар за интервала от 2014 до 2023 година

Предстоят още усъвършенствания в приложението.
 Недостигът на медикаменти – един предупреден недостиг
Недостигът на медикаменти – един предупреден недостиг

От няколко дни настойчиво ни залъгват, че казусът може да се реши с въвеждането на мобилно приложение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР