Пуснато е движението по временния обходен път при разрушения от

...
Пуснато е движението по временния обходен път при разрушения от
Коментари Харесай

След бедствието: Пуснаха движението по временния път между Ахтопол и Царево

Пуснато е придвижването по краткотрайния обходен път при опустошения от наводненията мост на третокласния път III-9901 Царево – Ахтопол , оповестиха от АПИ.
 
 обходен път Царево АПИ

По новоизградения краткотраен път – брод над река Изгревско дере, могат да минават в двете посоки всички типове транспортни средства . С стартирането на придвижването директният трафик към Ахтопол към този момент няма да минава през Царево.

Обходният път е с дължина 180 м, с две ленти за придвижване с широчина по 3.75 м и банкети по 1 м. За обезпечаване сигурността на придвижването на трасето са инсталирани към 320 м мантинели и е положена краткотрайна оранжева маркировка. В построяването на краткотрайното оборудване, което е директно до мястото, на което следва да се построи нов мост, са насипани почти 19 000 тона неподвижен материал и към 650 тона асфалт .
 
 обходен път Царево АПИ

Припомняме, че наводненията от проливните превалявания при започване на септември 2023 година компрометираха моста при Царево , който е част от републиканската пътна мрежа и е построен през 90-те години на XX век. Екипите на АПИ започнаха незабавни ограничения за унищожаване на оборудването и създаване на краткотрайно.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост по краткотрайната пътна права.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР