Пуснато е движението по новия мост над река Марица на

...
Пуснато е движението по новия мост над река Марица на
Коментари Харесай

Пуснаха движението по новия мост над река Марица между Първомай и село Градина

Пуснато е придвижването по новия мост над река Марица на пътя Плодовитово – Асеновград, в сектора сред Първомай и село Градина, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Вчера бе подписан Акт 15 за приемане на строителния обект, а през днешния ден беше осъществена инспекция на изпълнената хоризонтална маркировка, отвесна сигнализация и инсталираните ограничаващи системи.

Към момента е основана краткотрайна организация за сигурност на придвижването. От АПИ допълниха, че идната стъпка, която ще бъде подхваната във връзка с обекта, е назначението на Държавна приемателна комисия и издаването на Акт 16 и разрешението за прилагане.

Изграждането на оборудването, което обезпечава директна връзка от автомагистрала " Тракия " до пътя Пловдив – Хасково, приключи близо година след началото на ремонтните действия. Изпълнител на строително-монтажните работи е " ГБС – Инфраструктурно строителство ", а инвестицията е на стойност 16 878 373,48 лева без Данък добавена стойност, като и средствата са от бюджета на АПИ.

С новия мост се обезпечава в двете посоки прекосяване за всички типове транспортни средства, нужната товароносимост и габарит на пътя и се покачва сигурността на пътешестване. Съоръжението е с дължина 228 метра и 10,5 метра широчина – с 2 ленти по 3,5 метра и два тротоара по 1,75 м.

Новото оборудване заменя остарелия мост наоколо до Първомай, построен преди повече от 90 години – през 1930 година По него е било позволено прекосяването на транспортни средства до 5 тона.

" Точно тук се пресичат двете автомагистрали - " Марица " и " Тракия ", много е интензивно придвижването. Затова и аз настоявах мостът да бъде пуснат колкото се може по-скоро ", сподели кметът на Първомай Николай Митков.

Той добави също, че остарелият мост остава пешеходен, като по него ще могат да минават и велосипедисти:

" Той ще е по-скоро като атракция към този момент. Общината ще го стопанисва, ще го поддържаме да няма треви и растителност и да е в положение, в което да може да се минава по него ".

За да се опазят популациите на животинските типове в предпазените зони " Река Марица " и " Марица Първомай " през размножителния интервал на птиците - от 1 март до 17 юни тази година, дейностите бяха краткотрайно прекратени.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР