Пусната под домашен арест след удушаването на Пейо Пеев, за

...
Пусната под домашен арест след удушаването на Пейо Пеев, за
Коментари Харесай

Габриела Пеева не знае къде са децата й!

" Пусната под домакински арест след удушаването на Пейо Пеев, с цел да гледа бебето и по-голямото си момче, Габриела Славова даже не знаела къде са децата й в този момент. А претендиращият за бащинство на 4-месечното бебе Велико Минков й предложил да направи аборт ", това разкри юрист Велика Андонова - бранител на Красимира Трифонова, която дружно с щерка си Габриела е упрекната за убийството на 44-годишния Пейо Пеев.

Адвокат Андонова описа историята на Габриела и Пейо.

" За техните връзки знам, че се срещат в Германия по време на следването на Габриела. Пейо също е следвал там, доколкото ми е известно, е приключил авиоинженерство. Връщат се в София, заживяват дружно. Той пренасочва активността си към Пловдив. Занимавал се е с нещо обвързвано с мебели, само че какво съответно, не мога да кажа. Отношенията са били естествени.

Това, което знам от Габриела и Красимира, имало е вмешателство от родителите му, които не са одобрявали Габриела. По тази причина са се разделили в прочут интервал от време. Той си е останал в Пловдив, тя е отишла в Бургас. Започнала е работа в общината. Преди това детето им е родено, живеят дружно, гледат го, Пейо го е виждал, взел участие е в издръжката на фамилията. След това връзките охладяват, той не се реалокира в Бургас, остава си в Пловдив. Там се среща с въпросния Велико Минков, чиято концепция за бащинство за второто дете на Габриела е доста мощно изразена в медиите.

Пейо по никакъв метод не е бил лимитиран да вижда детето си. Аз ви предоставих и фотография от коледните празници. Красимира е с кърмачето Кристиан. В средата е Габриела. Пейо е до нея. Момченцето, което е на 6 година - Михаил, е до него. Има и три момиченца от входа в блока. С тази фотография ви демонстрирам прелестните връзки към оня миг, откакто подписват цивилен брак и след раждането на детето ", споделя юрист Велика Андонова в " Тази заран " по Би Ти Ви.

Според нея е имало спор с родителите на Пейо, които са желали да вземат огромното момче.

" Те са твърдели, че Габриела не е добра майка. Те са създавали конфликтните връзки сред двамата ", добави адвокатката.

Тя разкри детайлности и за връзките сред Габриела и ексдепутата Велико Минков.

" Как може да обикаляш всички студиа с такава сила, да прокарваш концепцията за твоето бащинство, при изискване, че когато е била в прекомерно напреднала бременност, той и предлага да създадат аборт. Велико Минков. И това е повода да се разделят. Поставила му е въпроса за обзавеждане на детска стая, той е споделил: " Сама ще си плащаш, получаваш бонуси от общината ". Когато приказва на тази тематика, тя плаче. Аз бях през вчерашния ден в контакт с нейния юрист и с нея. И за мен беше по-важно да установим къде са децата. Това е значимото ", съобщи юрист Андонова.

" Съгласно определението на Софийски градски съд мярката на Габриела е променена само и единствено, с цел да поставя грижи за пеленачето и за 6-годишното си дете. А децата не са при нея. Децата са взети с една дребна служебна записка, една трета от лист А4, прикован към делото. След това от двама служители на реда от 4-о районно, в безусловно нарушаване на Закона за протекция на детето, без да се алармират службите. И е незнайно къде са дадени. Няма ги в полицията, служителите на реда подвигат плещи и споделят - не знаем. Сигнализирахме отдела за протекция на детето.

Имало е безапелационни изказвания от роднините на Красимира и Габриела - майка й и сестра й, те да гледат децата. Децата са конфискувани, а до този миг ги няма. Което значи, че би трябвало да върнат Габриела назад в ареста ", сподели още Велика Андонова.

Тя помоли " тази житейска покруса да не бъде преокспонирана ненужно ".

" Разследването по делото е на прекомерно ранен стадий, с цел да бъдат направени каквито и да било изводи по повод както на претекстовете, по този начин и на съществуването на предумисъл за осъществяване на закононарушението, какъв е този предумисъл, в каква връзка са всички тези дейности.

Затова не мога да ви отговоря съответно какви са претекстовете, тъй като делото е единствено на 6 дни, формирано е на 19 януари. Привлечени са като обвинени на 20 януари. Разпити не са осъществявани до този миг. Заявили са, че се употребяват от законовата опция, която им дава право да дадат пояснение на по-късен стадий ", описа юристът на тъщата на убития Пейо Пеев.

" Мога да приказвам за професионалните качества на моята подзащитна Красимира Трифонова, изхождайки от това, което ни е известно в биографията й. Тя е дипломатически чиновник при един и същи шеф в продължение на 30 години - министерството на външните работи. Заемала е разнообразни дипломатически длъжности. И след преекспонирани сексскандали - откакто в медиите излизат всевъзможни измислени истории, е била още веднъж на такива ", сподели Андонова. Добави, че и след случая, в който Красимира алармира за тормоз от страна на посланика ни в Тайланд, оценката на професионалните й качества е безспорна.

" Независимо от това министерството на външните работи й е гласувало доверие, оценило е нейните професионални качества. И тъкмо след този случай тя е заемала няколко пъти дипломатическа служба в продължение на години. Което значи, че дяволът не е толкоз черен, колкото го разказват ", продължи юристът.

" Била е значим фактор в живота на щерка си, дотолково дококлокот тя я е отгледала, ранен бракоразвод, тя я е отгледала, тя я е възпитала, тя я е изучила. Дъщеря й е приключила университет в Хага. Самата Красимира приказва седем езика, в това число и редки азиатски езици - тайландски, японски. Два пъти е била н аспециализация в Япония. Габриела също е учила в Тайланд по време на дипломатическата задача, която е изпълнявала Красимира Трифонова. Освен това, пропуснах да ви кажа - тя е и интернационален наблюдаващ към организацията за сигурност и съдействие в Европа. Там не членуват инцидентни персони ", разказа още клиентката си.

" Заподозряна и обвинена е вярно казано. Всичко е до доказване. Не може да се слагат избрания за брутално и шокиращо ликвидиране.

Автомобилът не е опожарен. Освен това при предявяване на постановлението и привличането им като обвинени няма нито ред за обгаряне. Единствено е по член 115 по отношение на това, което е установено - че е бил удушен. Не попада в привличането им като обвинени. Ние разбрахме, че е опожарен от медиите. В понеделник.

Няма по какъв начин Красимира да ми опише, тъй като аз имах контакт с нея две минути и половина, позволени от самия арбитър, в правосъдната зала, директно преди да стартира делото. Имам право да приказвам с нея, само че 9 часа никой не ми даде контакт. Не се обосноваха каква е нормативната наредба ", продължи Велика Андонова.

По тематиката с видеозаписите тя разяснява: " Никой не ни ги е дал,а самото следствие е в доста ранен стадий. Ние не сме и викани за разпит по-късно. Камерата е тази пред блока, в който живеят Габриела и Красимира и камерите по пътя, по който е минал автомобилът и е открит в подножието на Витоша. Това са камерите. И има мнението на служители на реда от 4-о районно, които са гледали камерите, което е материализирано на книжен притежател. Тепърва предстоят съответните експертизи, които ще потвърдят какво се е случило и по какъв начин са се развили дейностите. "

Адвокат Андонова разгласи, че се подлага на доста съществено подозрение изказванието, че от видеокамерите ставало ясно по какъв начин в автомобила имало битка, " тъй като това не е доказателство от значително значение по делото ".

" В деня е имало среща сред Габриела и Пейо. Пред блока на жилището, което са обитавали майката и Габриела. Габриела е слязла на среща със брачна половинка си. Красимира е била с кучето на разходка към блока. След това са били тримата в колата. Това е и основанието, заради което на този стадий са привлечени като обвинени по член 115 ", сподели още Велика Андонова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР