Пусната е вече поръчката за над 54-километровия, обявен като приоритетен

...
Пусната е вече поръчката за над 54-километровия, обявен като приоритетен
Коментари Харесай

Пуснаха поръчката за пътя Видин - Ботевград за над половин милиард

Пусната е към този момент поръчката за над 54-километровия, разгласен като предпочитан за държавното управление, път Видин - Ботевград. Обектът е с планирана стойност съвсем 460 млн. лева без Данък добавена стойност (или 551,9 млн. лева.). Разделен е на три обособени позиции.  Първата права по първокласния път от Видин до пътен възел Макреш, с обща дължина 29,643 км и планирана стойност над 250,7 млн. лева без Данък добавена стойност. Втората е  от пътния възел Макреш до Бела с дължина 13,6 км и планирана стойност 115 млн. лева Третата е от пътен възел Бела до Ружинци с дължина малко над 11 км и планирана стойност над 91 млн. лева
„ Изпълнението на публичната поръчка се финансира от държавния бюджет. Към сегашния миг не е обезпечено финансиране “, е посочено в документите. През месец януари министърът на районното развиване Петя Аврамова разгласи, че този обект е освен предпочитан за държавното управление, а и персонално неин, защото тя е от Северозападна България, от Враца. Този път бил неин приоритет още преди да стане министър.
В този 50-километров сектор ще има 7 пътни възела, каквито няма на нито една автомагистрала в България, само че това ще даде опция за бързи връзки до всички обитаеми места, до всички контролно-пропускателни пунктове в региона , оповестява тогавашният ръководител на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов.
„ Този обект е предпочитан за държавното управление. Лично аз ще проследявам осъществяването на всички дейности по осъществяването и на сектора от Видин до Враца, и от Мездра до Ботевград и няма да позволи никакво закъснение “, безапелационна бе още тогава министър Аврамова. „ Ще съблюдаваме законовите периоди, само че няма да има закъснение по процедурите, които да са от индивидуален фактор. Така, че работим и продължаваме да работим. Това е обща задача, която би трябвало да свършим дружно. Приоритетът е общ, хората от Северозападна България желаят автомагистрала “, съобщи тогава Петя Аврамова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР