Пуснат в края на миналата година, Red Magic 8 Pro

...
Пуснат в края на миналата година, Red Magic 8 Pro
Коментари Харесай

ZTE представи първия в света смартфон с 24 GB оперативна памет – Red Magic 8S Pro+

Пуснат в края на предходната година, Red Magic 8 Pro е един от първите смарт телефони, въз основата на процесора Snapdragon 8 Gen 2. Днес компанията ZTE показа своята усъвършенствана версия — Red Magic 8S Pro, както и ултимативния 8S Pro+. И двете версии получиха овърклокнатия процесор Snapdragon 8 Gen 2, по-ефективна охладителна система и леко обновен външен тип. Red Magic 8S Pro+ стана и първият смарт телефон с 24 GB оперативна памет.

Ключовата разлика сред моделите Red Magic 8S Pro и 8S Pro+ от предходните версии е потреблението на по-бързия процесор Snapdragon 8+ Gen 2. Честотата на главното ядро ​​на чипа е увеличена от 3,2 на 3,36 GHz, а скоростта на интегрираната графика е нараснала от 680 на 719 MHz. В резултат на това, изчислителната продуктивност на 8S Pro и 8S Pro+ е до 5%, а графичната продуктивност — до 5,7% спрямо миналогодишните модели 8 Pro и 8 Pro+.

Моделът Red Magic 8S Pro може да предложи 8 или 12 GB LPDDR5X оперативна памет, както и 256 или 512 GB непрекъсната памет от стандарта UFS 4.0. Обемът на непрекъснатата памет във версията 8S Pro + от своя страна варира от 256 до 1 TB. Същевременно, тази версия на смарт телефона предлага 16 или 24 GB RAM. По-старото устройство също употребява спомагателния процесор Red Core 2, който е лична разработка и може да извършва някои задания вместо главния Snapdragon 8+ Gen 2, като да вземем за пример да настройва игровите резултати като звукови елементи, цветове, сензитивност на докосването и противоположна връзка с трептения.

Поддръжката на нараснала продуктивност на смарт телефона се обезпечава и от по-ефективната охладителна система ICE 12. В съпоставяне с версиите ICE 11, употребявани в модела 8 Pro, новият охладител употребява термопаста с топлопроводимост от 5 W. Притокът на пресен въздух към охладителната система на устройството се обезпечава от стилен вентилатор със скорост от 20 хиляди оборота в минута. Всяка версия на 8S Pro има подобен вентилатор с RGB-осветление. Преди това, сходна функционалност беше налична единствено за миналогодишната премиум транспарантна версия на 8 Pro.

В корпусите на 8S Pro и 8S Pro+ се употребява рамка от авиационен алуминий, а материалът на гърба на корпуса зависи от определения модел и настройка. Има и вид със стъкло и метал. Устройствата са получили 6,8-инчови AMOLED-дисплеи със съответствие на страните 20:9, поддръжка на разграничителна дарба от 2480 × 1116 пиксела и 100-процентно покритие на цветовото пространство DCI-P3. Подобно на предходните модели, пиковата бляскавост на екрана в устройствата е 1300 cd/m2, а също е планувана и технологията за понижаване на трептенето DC dimming.

Екранът е предпазен от стъкло Gorilla Glass 5, а честотата му е 120 Hz.

Смартфоните са получили акумулатори с потенциал 6000 mAh. Моделът 8S Pro поддържа 80W зареждане, а моделът 8S Pro+ се предлага със 165W зарядно устройство. Преди това зареждането на такава мощ беше налично единствено за модела Red Magic 8 Pro +, само че производителят трябваше да пожертва потенциала на батерията, намалявайки го до 5000 mAh. В охладителната система на смарт телефоните се употребява още лист от графен, който се намира под екрана на устройствата и понижава нагряването по време на зареждане.

Наборът от камери в моделите Red Magic 8S Pro и 8S Pro + е останал същият. Предната 16-мегапикселова селфи-камера е ситуирана под екрана. На задния панел на смарт телефоните се намира тройна камера, включваща 50MP 1/1.57’ датчик Samsung ISOCELL GN5 с размер на пиксела от 1.0µm, 8MP ултраширокоъгълен модул със 120° зрително поле и 2MP макро-сензор.

Производителят е подобрил структурата на смарт телефоните, с цел да обезпечи по-добра връзка сред деветте обособени антени в корпуса. В горната част е изведен 3,5 мм аудио-жак, което е необичайност за флагмански смарт телефони, а в долната част има USB-C порт за зареждане, който може да се употребява и за проявление на изображения на огромен екран. Новите артикули включват и два високоговорителя с поддръжка на технологията DTS:X Ultra sound.

От през днешния ден се одобряват предварителните поръчки за модела Red Magic 8S Pro. Реалните продажби ще стартират на 11 юли. Базовият модел с 8 GB RAM и 128 GB памет е на цена от 4000 юана ($550/€510). Вижте останалите цени по-долу. Версията Aurora (с транспарантен заден панел) се предлага единствено в две конфигурации на паметта и те са малко по-скъпи от останалите разновидности. На собствен ред, моделът Red Magic 8S Pro + с 16 GB RAM и 256 GB непрекъсната памет е наличен на цена от 5500 юана ($760/€700).

Отново, версията Aurora предлага разнообразни разновидности за памет, оптималният от които е до 24GB оперативна памет и 1TB непрекъсната памет, а цената е от 7500 юана ($1035/€950).

Компанията също по този начин предлага и специфичното издание Red Magic 8S Pro+ Bumblebee с 16 GB RAM и 512 GB непрекъсната памет. Смартфонът е изработен в жълто и се прави оценка на 6500 юана (почти 900 долара).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР