Пуснахме пет теста на файловете, които проверяват дали има намеса

...
Пуснахме пет теста на файловете, които проверяват дали има намеса
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Снимките на нощното шкафче на Борисов са автентични!

Пуснахме пет теста на файловете, които ревизират дали има интервенция с инструмент на Photoshop. Аз съм ги следил с нарастване до 1600%. Тези проби демонстрираха, че нямаше приложимост на инструмента Photoshop.
Това съобщи журналистът Иван Бакалов в предаването „ ЕвроДикоФ “ по „ Евроком “ във връзка проблема, който се появи в последните дни – манипулирани ли са фотосите със златните кюлчетата и пачките в чекмеджето на някогашния министър председател Бойко Борисов.

„ На някои фотоси има интервенция в мета данните, пробвали са се да заличат на коя дата и в кой час са правени фотосите “, изясни той.

„ Петорни и тройни етапи експертизи се вършат в правосъдна фаза на едно дело. В полицейско следствие и прокурорско просто дават от един-на втори-на трети “, разясни Бакалов.

„ Особеното в цифровата снимка е, че този файл се намира записан върху някакъв притежател. Тук няма оригинал. Всяко копие, в случай че го запишеш на различен притежател, е безусловно еднообразно с оригинала. Репликите, които се чуха от наши експертизи, показани сякаш от Брюксел, че нямало достъп до истинските файлове, са несъстоятелни. Копията, които са изпратени, са взети от истинските файлове в смарт телефоните, с които са правени фотосите “, обясни журналистът.

Според него заключенията от въпросната „ петорна експертиза “ са неуместни.

„ Смея да настоявам, че у нас няма движимости лица в тази област. Единствените способени са хора, които се занимават с цифрова снимка “, добави Иван Бакалов.

„ Хората да не се лъжат - тези фотоси са достоверни “, сподели в умозаключение журналистът.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР