Пуснаха под домашен арест мъжа, който e обвинен, че е

...
Пуснаха под домашен арест мъжа, който e обвинен, че е
Коментари Харесай

Цяло село се вдигна в подкрепа на председателя на ловната дружинка, гръмнал циганин

Пуснаха под домакински арест мъжа, който e упрекнат, че е прострелял смъртоносно собствен комшия в Лисец. Инцидентът стана предишния петък.

Задържан беше 59-годишният ръководител на локалната ловна дружинка. В понеделник той излезе от ареста поради тежко здравословно положение и след митинг на негови поддръжници пред съда в Ловеч, оповестява Нова телевизия.



След двучасово съвещание Окръжният съд в Ловеч остави под домакински арест 59-годишният Валентин Василев. Мъжът е обвинен, че е прострелял смъртоносно собствен комшия, на който направил забележка за мощна музика. Мярката, която се гледа в понеделник следобяд бе съпроводена от самобитен митинг.

Близки, както и непознати на арестувания Валентин Василев, обсадиха Съдебната палата в Ловеч. Сред тях бе и свещеникът на село Лисец – отец Любомир, който не познава персонално арестувания, само че поддържа дейностите му.



„ Не става дума за предумишленост. Убийството единствено по себе си е нещо доста тежко. Ако нашата войска и полицията нямат оръжия, с които да бранят сигурността на страната – беззаконието ще вземе връх”, уточни свещеникът.

Валентин Василев влезе в правосъдната зала с белезници и думите: „ Невинен! Не съм желал да умъртвявам никого”.

Защитата на 59-годишният мъж посочи, че Василев е в доста неприятно здравословно положение – диабет, артроза на крак и порезна рана на ръката от нож от нощта на случая. След двучасово съвещание съдът дефинира Валентин Василев да дочака делото под домакински арест.

„ Не съм прострелял преднамерено индивида. Той просто искаше да влезе в къщата ми, при детето ми. Това беше самозащита. Те са такива, през днешния ден да изкараме някой лев, да го откраднем, похарчим и да изпием ракията и отново същото”, сподели Валентин Василев.

Обвинението на мъжа е за съзнателно ликвидиране. Семейството на арестувания има вяра, че истината ще излезе нескрито.

Прокуратурата обмисля дали да апелира решението на съда. „ Ще се срещна по-подробно с претекстовете, които той изложи и ще взема решение. Имаме период от три дни”, сподели наблюдаващият прокурор Кирил Петров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР