Пуснаха кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ Георги

...
Пуснаха кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ Георги
Коментари Харесай

Пуснаха кмета на Стамболийски: Нямам обвинения

Пуснаха кмета на Стамболийски и регионален координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев, съобщи организация " Фокус ", базирайки се на деятели на партията. 

Почти 12 часа продължи акцията на Икономическа полиция под управлението на Окръжна прокуратура във Фабриката на фамилията и в постройката на община Стамболийски, където се правиха претърсвания и изземвания.

 

„ Нямам повдигнато обвиняване. Не бях арестуван. Това ми се случва за трети път. От мен желаеха подпомагане, претършуване на общината. Иззеха ми телефоните, персонални движимости, претърсиха автомобила ми ”, съобщи пред NOVA кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който е и регионален координатор на ГЕРБ. Той ще би трябвало занапред да дава и показания пред „ Икономическа полиция ”. 

 

В четвъртък в общината имаше полицейска акция. Тя е извършена след сигнал за възможни злоупотреби с евросредства.

 

„ Няма арестувани в общината, имаше пиар акция на полицията. Целта е да се отвлече вниманието от това, което се случва сега – убийства на служители на реда всяка вечер, пробитата мрежа на границата и напора на имигранти. Това са неща, които касаят страната. Какво да създадем, с цел да отвлечем вниманието на хората? Започваме акция против кметове на ГЕРБ, които са работещи. По този метод отвличаме вниманието на обществото от огромните въпроси и несправянето на полицията със отговорностите ѝ ”, сподели Мараджиев.

 

„ Няма неприятно в инспекциите. Но няма корист с евросредства. От 2016 година до момента община Стамболийски не е употребила нито един лев евросредства. На никой не му стана ясно какво тъкмо ревизират служителите на реда ”, сподели Мараджиев.

 

Той извади и инициативен протокол от Окръжния съд в Пловдив.

„ В това предписание на полицията се позволява да претърси и изземе от постройката на общината, само че не и от моя дом или дома на моя наследник ”, сподели още кметът.

 

Сигналът против кмета е подаден от депутата от „ Възраждане ” Стоян Таслаков, който е и гражданин на Стамболийски.

„ Ако един народен представител с един сигнал успее да докара полиция и жандармерия, това значи, че не живеем в правова страна ”, сподели Георги Мараджиев.

„ Срещу този народен представител община Стамболийски е издала заповед за срутване на част от неговата нелегално издигната къща. Неговата майка и сестра живеят в общинско жилище ”, сподели Мараджиев.

 

Той изрази терзания по какъв начин ще продължи обслужването на жители от общината.

„ Бяха конфискувани двата ми телефона, компютри от счетоводството, компютъра на основния финансист. Общината няма да спре работа все пак ”, сподели Мараджиев.

 

„ Около 20 индивида нахлуха във фабриката ми и в дома ми ”, сподели синът на кмета. „ Заставиха всички чиновници да си оставят телефоните, бяха претърсени, претърсени бяха персоналните ни коли. Безпрецедентен напън ”, счита синът на кмета. 

Според представители на управлението на партия ГЕРБ единственият претекст за невижданата акция е политически и отклонение на вниманието от мигрантската рецесия и от дълбоките и тежки проблеми, които има в Министерство на вътрешните работи.

Акцията е политическа поръчка и цели дискредитирането на ГЕРБ и на личността на Мараджиев, настояват още от партията.

От прокуратурата обявиха по-рано денем, че има формирано досъдебно произвеждане и най-общо става дума за нарушавания при публични поръчки.

Досега Мараджиев е разпитван единствено като очевидец и против него към момента няма повдигнато обвиняване.

" Всичко е една добре готова политическа поръчка, добре извъртяна с една единствена цел, да се смачкат мощните кметовете на ГЕРБ, тези, които печелят избори ", това сподели кметът Мараджиев на излизане от Следствието, представен от " Фокус ". Целта е да бъдат отстранени тези кметове, сподели още Мараджиев и даде образец и с други репресирани кметове от страната.

Той заяви още, че фамилията на сина му е било подложено на полицейско безсрамие. Един от служителите на реда непосредствено е споделил на снаха му, че ще е по този начин, като не знаят за кого да гласоподават. А зам.- кметът му е стоял заключен в Икономическа полиция четири часа без юрист, без вода и храна. Получила е паник офанзива.

" Единственото нещо, което мога да кажа е, че община Стамболийски няма нито едно нещо, в което е упрекната. Това са сигнали за ремонт на площадки и здания. Питаха дали са усвоени евросредства. Някои хора няма по какъв начин да се примирят, че ГЕРБ печели 14 общини в региона от общо 17 ".

Мараджиев сподели още, че събира хората от общината в 8.30 часа и ще ги осведоми, че работата ще продължи. Трудно ще е без компютри и документи, само че ще продължи. Няма да спре. Документите, които са конфискувани касаят публичните поръчки.

Стана ясно още, че кметът на Асеновград Христо Грудев също е получил призовка да се яви в полицията.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР