Пускането на пазара на серията Galaxy S24 донесе успехи на

...
Пускането на пазара на серията Galaxy S24 донесе успехи на
Коментари Харесай

Samsung остава начело на европейския пазар на смартфони през първото тримесечие на 2024 година

Пускането на пазара на серията Galaxy S24 донесе триумфи на Samsung в целия свят. Компанията съумя да се върне на първа позиция в международен мащаб. В Европа компанията съумя да усили още повече разликата сред себе си и Apple – втората по величина марка в района.

Samsung – кралят на пазара на смарт телефони в Европа през първото тримесечие на 2024 година

Според последните данни на компанията за пазарни изследвания Counterpoint Research, Samsung е продала най-вече смарт телефони в Европа през първото тримесечие на годината. Пазарният ѝ дял е 32%, а продажбите ѝ са се нараснали със 7% през първото тримесечие на тази година спрямо първото тримесечие на 2023 година. Въпреки това, нарастването на размера на продажбите ѝ не беше толкоз положително, колкото общото нарастване на продажбите на европейския пазар, което беше в размер на 10%.

„ Европейският пазар демонстрира признаци на възобновяване и доверието на потребителите се усъвършенства, за което способстват някои забавни нововъведения в региона на изкуствения разсъдък в устройствата. Въпреки, че чакаме пазарът да нарасне с ниски едноцифрени стойности до края на тази година, това към момента е резултат от извънредно неприятната 2023 година и не чакаме пазарът скоро да се върне към равнищата отпреди пандемията. “

заяви Ян Стряк, заместник-директор по проучванията в Counterpoint Research, разяснявайки динамичността на пазара

За първи път от две години насам южнокорейската компания си възвърна позицията на номер едно в районите на Централна и Източна Европа от Xiaomi.

Подробни данни можете да видите в графиката по-долу.

Apple завладя 25% от европейския пазар на смарт телефони, което е с 2 % по-малко от предходната година. Това значи, че продажбите на iPhone са намалели тази година, до момента в който продажбите на Samsung са се нараснали. Очаква се продажбите на iPhone да продължат да понижават до стартирането на iPhone 16 през четвъртото тримесечие на годината. Според Counterpoint Research, Galaxy S24 е бил признат доста добре от европейските клиенти.

Продажбите на Xiaomi са се нараснали с 11% спрямо предходната година. Oбщият ѝ пазарен дял на европейския пазар на смарт телефони е 18%, което е впечатляващо. Въпреки това Honor и Realme бяха марките, които демонстрираха максимален растеж. Продажбите на Honor се усилиха с 67 % и доближиха пазарен дял от 4 %. Продажбите на Realme се усилиха с 59 % и доближиха пазарен дял от 4 %.

Всички останали марки, взети дружно съставляват останалия пазарен дял от 18 %. От второто тримесечие на 2020 година насам, заради патентните им проблеми с Nokia, продажбите на OnePlus и OPPO претърпяха голям спад и те изпаднаха от първите 5 места в класацията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР