Пускането на автоматичната станция Луна-25 е планирано за средата на

...
Пускането на автоматичната станция Луна-25 е планирано за средата на
Коментари Харесай

Първата мисия до Луната от 50г. е насрочена за 13 юли, съобщи Роскосмос

Пускането на автоматизираната станция " Луна-25 " е планувано за средата на юли, оповестиха от пресслужбата на съветската галактическа организация Роскосмос. От известието на Роскосмос: " Изстрелването на галактическия транспортен съд Луна-25, като се вземе поради астрономическият " прозорец " през ​​2023 година, е планувано за 13.07.2023 година " През септември предходната година генералният шеф на Роскосмос Юрий Борисов разгласи, че задачата Луна-25 е отсрочена за идната година. На собствен ред пресслужбата на държавната корпорация посочи, че главният проблематичен въпрос, засягащ графика за подготовка за изстрелване, е несъответствието сред характерностите на Доплеровия скоростомер и далекомера с условията на техническите спецификации.
През декември Роскосмос заяви, че апаратът е доставен на Неправителствени организации Лавочкина, минал е входяща инспекция и е инсталиран на галактическия транспортен съд.
Мисията Луна-25 би трябвало да стане първата експедиция до спътника на Земята от съвсем половин век. Името на плана приказва за последователност във връзка с руската серия от проучвания на спътника на Земята. Целта на плана е да изпрати автоматизирана сонда за проучване в региона на южния полюс на Луната.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР