Пушенето на канабис вече е законно за лица над 18

...
Пушенето на канабис вече е законно за лица над 18
Коментари Харесай

Германия легализира употребата и отглеждането на марихуана

Пушенето на канабис към този момент е законно за лица над 18 години в Германия, откакто в действие влязоха нови закони за персонално владеене, написа.

От 1 април възрастните в Германия имат право да носят до 25 грама изсушен канабис в себе си и да отглеждат до три растения марихуана вкъщи.

Новите закони последваха развълнуван спор по отношение на преимуществата и минусите на разрешаването на по-лесен достъп до марихуана.

Според държавното управление декриминализирането на канабиса ще удари скрития пазар и ще понижи разпространяването на нечист канабис, като по този метод ще отбрани младежите. Не липсваха обаче и рецензии по отношение на вероятното влияние върху младежите.
 Германия се готви да легализира канабиса до края на 2023-а
Германия се готви да легализира марихуаната до края на годината

Притежаването на до 25 грама канабис и развъждането на най-много три растения за персонална приложимост може скоро да бъде законно

" От наша позиция законът, както е написан, е злополука ", сподели Катя Зайдел, терапевт в център за наркозависими в Берлин, Tannenhof Berlin-Brandenburg, пред Agence France-Presse (AFP).

" Достъпът до продукта ще бъде по-лесен, имиджът му ще се промени и ще се възстановява, изключително измежду младежите ", сподели Зайдел, добавяйки, че чака да види нарастване на използването на канабис " най-малко първоначално ".

Новото законодателство има и някои гаранции за отбрана на младежите, в това число възбрана за пушене на канабис в границите на 100 метра от учебни заведения, детски градини и площадки, както и от спортните центрове.

Министърът на опазването на здравето на Германия Карл Лаутербах даде обещание огромна акция за образование на младежите по отношение на рисковете за здравето и усилване на стратегиите за предварителна защита.

Планираната медийна акция обаче не съумя да убеди критиците. " Това не резонира с тях, в никакъв случай няма да проработи ", сподели Борис Кноблих, представител на организацията Tannenhof Berlin-Brandenburg. 

Федералният център за здравно обучение, обвързван с министерството на опазването на здравето, сподели пред AFP, че " ще поеме своята отговорност, като разшири своите оферти за предварителна защита ".
 Германия утвърждава законопроекта за заверка на канабиса за персонална приложимост
Германия утвърждава законопроекта за заверка на канабиса за персонална приложимост

Законодателството, въведено от държавното управление на канцлера Олаф Шолц трябваше да влезе в действие при започване на годината, само че беше арестувано, поради съпротивата на някои законодатели

Междувременно южната провинция Бавария тества онлайн курс за образование на учители по какъв начин да подходят към тематиката в класната стая.

Според формалната статистика от 2021 година 8,8% от възрастните в Германия на възраст 18-64 години са декларирали, че са консумирали канабис най-малко един път през предходните 12 месеца.

Сред хората на възраст от 12 до 17 години този брой е повишен до близо 10 на 100.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР