Пушенето е един от най-вредните навици, а отказването му може

...
Пушенето е един от най-вредните навици, а отказването му може
Коментари Харесай

Какво да ядем и пием, ако искаме да спрем да пушим

Пушенето е един от най-вредните привички, а отказването му може да се окаже много комплицирана задача. Битуващото мнение е, че в случай че спрем цигарите, ще стартираме да ядем повече, с цел да сменяем едно всекидневно повтарящо се деяние с друго. Но това надалеч не е наложително.

Истина e, че никотинът подтиска апетита и забързва метаболизма. А в случай че се откажем от него, ще стартираме да усещаме същинския усет на храната. Пушачите имат притъпени сетива за усет и аромат , само че положителната вест е, че този негативен резултат изчезва, когато спрем да сме подвластни от никотина.

Ето кои са храните и напитките, на които да акцентираме, в случай че сме взели решение да спрем цигарите.

Прясно мляко

Когато усетим, че ни се пуши, би трябвало да посегнем към кутията с прясно мляко, вместо към тази с цигари. Според проучване на учени, това е напитката, която най не се съчетава с нездравословния табиет, тъй че надали ще запалителен следващата цигара, до момента в който си допиваме млякото.
 Снимка 372325

Плодове и зеленчуци

Като цяло се счита, че пушачите ядат по-малко от непушачите. И в множеството случаи тази разлика се отразява и на потреблението на плодове и зеленчуци. Вместо тях, за следобедна закуска избираме следващата цигара.

А в случай че сме решили да кажем " не " на никотина, значи е време да наваксаме с витамините от естествени източници. Според разнообразни проучвания, хората, които ядат повече плодове и зеленчуци, са по-склонни да устоят без тютюнев пушек цялостен месец .

Подобно на млечните артикули, плодовете и зеленчуците вършат цигарите не толкоз " вкусни ".
 Снимка 307533

Пуканки

Повечето хора, които са си сложили за цел да спрат цигарите, търсят да хапват нещо по през целия ден. И в множеството случаи тези дребни хапвания са свързани с много нездравословни артикули.

Американската организация по сърдечно здраве предлага да заложим на пуканките , които са въздух под налягане, само че можем да се залъгваме с тях дълго време, а и ще се почувстваме сити.

Бобови култури

Отказването на цигарите постоянно е свързвано с повишаване на тежестта. Ако тази опция ни тормози, би трябвало да преосмислим диетата си и да отделим в нея повече място за бобови култури. Те са богати на фибри, а може би точно от тях се нуждаем, с цел да не качим тези два-три кг.
 Снимка 423930

Ето и кои храни и питиета би трябвало да заобикаляме, до момента в който се опитваме да откажем цигарите:

Кафе

Това евентуално е доста комплицирана задача, само че знаем каква неразделна композиция са кофеиновата напитка и цигарите. Най-трудна за отричане е цигара, която пушим със утринното кафе. Затова, в случай че желаеме да се избавим от никотиновата взаимозависимост, по-добре за няколко седмици да го сменяем с черен или зелен чай.

Алкохол

Още една напитка, чиято консумация постоянно свързваме и със запалена цигара. По-добре за известно време да ограничим вечерните излизания , тъй като в питейни заведения и дискотека, с пиво в ръка, ще ни е много мъчно да устоим на изкушението и да не пропушим още веднъж, написа Everyday Health.
 Лошата диета е по-опасна от цигарите
Лошият метод на хранене е по-опасен от цигарите

Един на всеки пет случая на гибел е привързан с неприятна храна

Нискокалорични храни

Не бива да разчитаме единствено на тях, когато стопираме цигарите, с презумцията, че не желаеме да надебелеем. Ако внезапно понижим дневния банкет на калории , шансът да припалваме по няколко цигари дневно се усилва. По-добре да заложим на средиземноморската диета.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР