Пушачите вече се оплакват от по-високите цени на кутия цигари,

...
Пушачите вече се оплакват от по-високите цени на кутия цигари,
Коментари Харесай

Нов Жесток Удар По Джоба На Пушачите! Вижте С Каква Сума Ще Се Бръкваме Вече Една Кутия Цигари!

Пушачите към този момент се оплакват от по-високите цени на кутия цигари, а те към този момент са в част от комерсиалната мрежа. Причината за нарастването е по-високия данък. Увеличаването на акциза върху тютюневите произведения се прави поради европейските задължения на страната ни. По-скъпите марки цигари са поскъпнали с към 30 стотинки за кутия.

Пушачите на наргилета също ще усетят нарастването, написа разкрития.ком. От тази година страната полза с данък и тютюна за наргилетата. Управляващите обаче дадоха обещание това да е последно повдигане на акцизите за цигарите до 2021-ва година.

За електронните цигари не е планувано облагане с налог за тази година. Ще се полза обаче тютюнът от нагреваемите цигари със ставка от 159 лв. на кг.

Освен легалните цигари в България са много публикувани и контрабандните. Полицаите не стопират да хващат и много такива. Днес, при полицейска интервенция, униформени иззели 13 хиляди къса контрабандни цигари. Операцията била извършена от ОДМВР – Сливен, Ямбол и Благоевград. Служители на Икономическа и Пътна полиция в ОДМВР – Сливен са засекли автомобил със софийска регистрация на автомагистрала „ Тракия ”. При взаимна работа с служители на реда от Ямбол автомобилът бил спрян. Колата била претърсена и от нея били конфискувани общо 10 000 къса цигари без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно произвеждане и са повдигнати обвинявания на водача.

Друг случай с незаконни цигари са осуетили и служителите на реда от Благоевград. 55-годишен мъж от село Мусомище също е с обвиняване. След извършено претършуване на двора на къщата, която населява, са открити вкопани в земята три пластмасови бидона. В тях са открити общо 180 стека контрабандни цигари.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР