Pune Metropolitan Region Challenger, първи кръгДимитър Кузманов – Макото Очи

...
Pune Metropolitan Region Challenger, първи кръгДимитър Кузманов – Макото Очи
Коментари Харесай

Кузманов спаси шест мачбола и надделя в драматичен сблъсък в Пуна


Pune Metropolitan Region Challenger, първи кръг

Димитър Кузманов – Макото Очи 5-7, 7-6(1), 6-2

Димитър Кузманов стартира присъединяване си на Чалънджър шампионата в Пуна с трагична победа над международния №535 Макото Очи. Българинът бе в доста сложна обстановка, откакто позволи поврат от 5-3 в първия сет, а във втория бе изправен пред шест мачпойнта, само че сподели забележително самообладание и след доста мощната за него заключителна част стигна до подобаващ триумф.

Опонент на Кузманов на осминафинала ще бъде третият подложен Макс Пърсел (№116) или участващият с „ уайлд кард “ представител на домакините Муканд Сасикумар (№399).

Първият късмет за пробив в мача се откри пред Кузманов при 2-1, само че той не съумя да се възползва от него. Въпреки това българинът проби пръв, натрупвайки задатък от 5-3. Очио баче върна брейка, след което избави два сетбола и възвърне равенството. Силните минути за японеца продължиха и той осъществя нов пробив, който затвърди с гейм на нула за 7-5.

Кузманов се озова в доста сложна обстановка, откакто във втория сет инкасира ранен пробив и изоставаше с 3-5. Ключов за развиването на сета се оказа деветият гейм, който бе най-дългият и оспорван в мача. Кузманов сътвори същински героизъм, като избави шест мачпойнта и завоюва подаването си, а след това реализира поврат и поведе с 6-5. Очи докара сета до тайбрек, който обаче мина напълно под диктовката на третата ни ракета. Кузманов завърши сета със серия от шест безответни точки, изравнявайки резултата в мача след 7-6(1).

Кузманов можеше да пробие още в самото начало на заключителния сет, само че Очи избегна заплахата и задържа водачеството до 2-1. Пловдивчанинът обаче съумя да вземе самодейността след три следващи гейма на 15. Третата ни ракета продължи да управлява протичащото се на корта, като реализира нов пробив след поврат от 15-40 и стигна до опцията да сервира за мача при 5-2.

Кузманов не пропусна разкрилия се пред него късмет и затвърди и този пробив, оформяйки крайното 5-7, 7-6(1), 6-2 след 3 часа и 15 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР