Пулсът на Варна и елементите на лятото се вплитат в

...
Пулсът на Варна и елементите на лятото се вплитат в
Коментари Харесай

На Морска гара във Варна изгря 17-метрова рисунка

Пулсът на Варна и детайлите на лятото се вплитат в композицията на арт плана Аrt for Air, който изгрява във Варна в първите дни на август. Мултидисциплинарният актьор Ели Жотева, в колаборация с Филип Морис България, основава градско изкуство върху стена, ситуирано на една от най-ключовите и динамични местоположения в града - входа на Морска гара.

Градската среда, която среща бриза на морето, въодушевяват Ели Жотева да сътвори комбинация с многообразие от детайли, разкриващи полезностите, които компанията споделя. Спокойствието и свободата, които носи морският небосвод и динамичността, изпълваща лятото са в съвършен синхрон в арт колаборацията, в чийто център е слънцето. То носи посланието за смисъла на многообразието, като мотор на напредъка и развиването. Сгради от морската столица в 3D вероятност пък способстват за достоверността на мюръла, наблягайки приноса на градското изкуство за възстановяване на средата. Ръката символизира значимостта да сме дружно, а детайлите от морското дъно припомнят за уникалността във всеки от нас. Арт стената е съпроводена от webAR преживявания, които трансформират разнообразни 2D аспекти на изображението в 3D преживявания, които всеки може да прегледа на смарт телефона си посредством добавена действителност.

За основаването на рисунката върху стена са употребявани специфичните бои Airlite, които реагират на слънчевата светлина и влажността и улавят фините прахови частици във въздуха.

Локацията, определена за осъществяване на плана, входа на Морска гара във Варна, също кореспондира с детайлите, част от арт стената. Мястото е пресечна точка на динамичния град и морето- място, което е всекидневен привлекателен център за варненци и гостите на града.

За Ели Жотева:

Творческата процедура на Ели Жотева, която живее и работи в Лос Анджелис, сплотява фотографията и цифровите медии и е мощно повлияна от актуалните проучвания в региона на квантовата механика, неврофизиката и машинното зрение. Тя е професор по образни резултати в университета Дрексел във Филаделфия, преподава уроци по фотограметрия и добавена действителност в houdini.school и води интернационалните семинари по волуметрично кино с колектива си current.cam.

За Art for Air:



17-метровата рисунка на входа на Морска гара във Варна е естествено продължение на вълнуващия арт план Art for Air с български актьори, които Филип Морис България стартира през миналата година. С него компанията основава градско изкуство, което отразява изобретателния жанр на актьора, динамичността на времето, в което живеем и посланията за смисъла на многообразието и приобщаването като мотори на напредъка и развиването.

Първият план Art for Air оцвети емблематичния за столицата ъгъл сред улиците " Гурко “ и " Георги С. Раковски “ и бе дело на илюстраторът и постер актьор Мила Лозанова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР