Пулицър“ за отразяването на аферата Харви Уейнстийн, която те разкриха

...
Пулицър“ за отразяването на аферата Харви Уейнстийн, която те разкриха
Коментари Харесай

Раздадоха престижните журналистически награди Пулицър

„ Пулицър “ за отразяването на аферата Харви Уейнстийн, която те разкриха при започване на октомври. Джоди Кантор и Меган Туохи от „ Ню Йорк Таймс “ и Ронан Фароу от " Ню Йоркър " бяха наградени в най-престижната категория – „ публицистика в работа на обществото “.

Ронан Фароу е наследник на режисьора Уди Алън и актрисата Миа Фароу. След работата си по откриване на аферата Уейнстийн, той разгласява в " Ню Йоркър " редица публикации за кавги, свързани с Доналд Тръмп.

Първата публикация на „ Ню Йорк Таймс “ за дейностите на Харви Уейнстийн, оповестена на 5 октомври, имаше резултата на бомба. В нея се цитираха разказите на няколко дами, които твърдяха, че са били подлагани на полов тормоз от холивудския продуцент и създател на филмовото студио „ Мирамакс “.

Само пет дни след публикуването на публикацията в „ Ню Йорк Таймс “, " Ню Йоркър " пусна онлайн дълъг материал, в който се цитираха и други дами, обвиняващи Уейнстийн. Тези две публикации, показващи филмовия магнат като полов див звяр, който се е употребил с безмълвното благоволение и даже съучастничество на част от своите доближени и хора от киносредите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР