Пукнатини от по няколко сантиметра са били открити и в

...
Пукнатини от по няколко сантиметра са били открити и в
Коментари Харесай

Проблем в ядрения реактор: откриха пукнатини от по няколко сантиметра

Пукнатини от по няколко сантиметра са били открити и в четирите помпи, захранващи с вода нуклеарния реактор " Олкилуото-3 " във Финландия, заяви операторът на централата, представен от Ройтерс.

Все още не я ясно по какъв начин това ще се отрази на стартирането му в деяние. За казуса беше обявено за пръв път по-рано този месец, а по-късно пускът на реактора беше отсрочен за 27 декември, съобщи Българска телеграфна агенция.

Щетите по най-големия нуклеарен реактор в Европа може да се окажат сериозен проблем за Финландия. Електропреносният оператор предизвести, че може да се стигне до режим на тока през зимата, в случай че " Олкилуото-3 " не бъде пуснат в постоянна употреба.

" Причината за пукнатините към този момент остава незнайна. Ще съобщим навреме, в случай че се наложат промени в графика на стартирането на реактора ", заяви операторът в " Туитър ". Реакторът " Олкилуото-3 " се строи от 2005 година и по проект трябваше да влезе в употреба още през 2009 година, само че се сблъска със съществени механически проблеми, които костваха съществено закъснение и повишение на цената му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР