ПУК“, 10 февруари, 19.00 ч., Куклен театър НАТФИЗПроф. избра да

...
ПУК“, 10 февруари, 19.00 ч., Куклен театър НАТФИЗПроф. избра да
Коментари Харесай

Две нови премиери на учебните сцени в НАТФИЗ

„ ПУК “, 10 февруари, 19.00 ч., Куклен спектакъл НАТФИЗ

Проф. избра да приключи образованието на младите куклени артисти от класа си в НАТФИЗ с философските послания в „ Пук “ от Валери Петров. Режисурата на спектакъла е поверена на Валентин Владимиров, сценографията и куклите на Ралица Лъскова, а музиката на Станимир Иванов. „ Когато става дума за създатели като Валери Петров, няма по какъв начин да останем единствено на повърхността. Тяхната истина е толкоз дълбока, че се постанова да се гмурнем. Изисква се дързост… “ – споделя Валентин Владимиров. Очевидно спектакълът „ “ в Куклен спектакъл НАТФИЗ няма да е единствено за деца, а и за тези пораснали, които не се отхвърлят да търсят и имат вяра в положителното. Той ще чака своите фенове на 10, 12, 24 и 26 февруари на ул. „ Стефан Караджа “ №20.

Ах, какъв брой чисто, транспарантно и звънко

звучи това детско „ морето е фино “!

И е нежно и сладко,

че въпреки и за малко —

и даже

да ни пречи

за това

възрастта, нали? —

по-добри

и сърдечни,

да, едвам,

само че сме станали!…

ДЪХ РАЗСТОЯНИЕ, 11 и 12 февруари, 19.30 ч., Сцена 47, Театър НАТФИЗ

На 12 февруари класът на проф. ще се изправи за първи път пред своята аудитория с „ Дъх разстояние “ в постановката на Петя Попова и доктор Александър Манджуков. Сюжетът на танцовия спектакълът наблюдава живота на млад ваятел във всеки от стадиите му – рецесиите, компромисите… Предизвикателствата, пред които създателят се изправя, в опит да еквилибира себе си сред изкуството, което го осмисля и дамата, която обича.

Доколко алтернативата сред Изкуство и Любов е важен момент в живота на човек, споделя Александър Манджуков.

Елате и вижте този театър! Той е резултат от нескончаем и тежък развой. Студентите трябваше да се сблъскат със комплицирана и многокомпонентна хармония. Тук не е задоволително единствено да стоиш на сцената, не е задоволително единствено да си хубав, не е задоволително единствено да се движиш. Трябва да създадеш история през тялото си, история на страстта, което не е по никакъв начин елементарно – нито за тях, нито за нас… Нашият „ Дъх разстояние “ е сплотяващият блян да поемем още малко от изкуството, още малко от страстите, още малко живот, още малко от всичко.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР