Пуерто Рико обяви епидемия, тъй като броят на случаите на

...
Пуерто Рико обяви епидемия, тъй като броят на случаите на
Коментари Харесай

Здравните служители на Пуерто Рико обявяват треската на денга за извънредна ситуация за общественото здраве, докладвани са повече от 500 случая

Пуерто Рико разгласи зараза, защото броят на случаите на тресчица на денга продължава да пораства внезапно на територията на Съединени американски щати.

Според Министерството на здравеопазването на Пуерто Рико до момента са докладвани минимум 549 случая и повече от 340 души са приети в болница.

„ Към 21 март 2024 година епидемиологичното наблюдаване на заболяванията на Министерството на здравеопазването следи 140% нарастване на случаите на денга за Пуерто Рико в съпоставяне със същия интервал на предходната година “, се споделя в преведено известие на отдела.

В обява на X, министърът на опазването на здравето на Пуерто Рико Карлос Меладо Лопес сподели, че следи повишаването на случаите на денга.

Пуерто Рико разгласи зараза след скока на случаите на денга, комар пренасян вирус, който нараства в Западното полукълбо. (iStock)

„ Увеличаването на случаите на денга изисква всички съставни елементи на обществото да обединят напъните си, с цел да предотвратят болестта и разпро...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР