Публицистът Мартин Димитров е силно възмутен от управляващата партия ГЕРБ,

...
Публицистът Мартин Димитров е силно възмутен от управляващата партия ГЕРБ,
Коментари Харесай

ГЕРБ включи пропагандната машина

Публицистът Мартин Димитров е мощно засегнат от ръководещата партия ГЕРБ, където, съгласно него, са впрегнали " пропагандната машина " против протестиращите.

Ето какво написа той във Фейсбук:

КАЗАНО ЧЕСТНО, НИЩО НЕ МИ Е НАРЕД. Или по какъв начин работи гербаджийската агитация.

Миналата седмица над 100 души се подписахме под едно отворено писмо, което желае оставките на господин Бойко Борисов, на господин Иван Гешев, на господин Емил Кошлуков, на ръководителя на комисията по просвета към Народното събрание господин Вежди Решидов, както и на госпожа Цвета Караянчева.

Ако бъда прецизен, 123-ма души подписахме това писмо. Сред подписалите писмото има извънредно почтени и необикновено надарени хора като Галин Стоев и Георги Господинов, като Захари Карабашлиев и Иглика Трифонова, като Неда Морфова и Самуел Финци, като Тео Ушев и Явор Гърдев.

Естествено, измежду подписалите писмото има и такива като мен - не чак толкоз изключителни и забележителни. Не всички, подписали това писмо, сме били номинирани за " Оскар ", въпреки всичко, нито пък сме шефове на спектакъл в Тулуза, нито пък сме написали книга.

В идващите дни още 200 души подписаха това писмо. Очевидно хората - колкото и измежду тях да има такива като мен - са тормозили " ГЕРБ ".
Щрак. " ГЕРБ " включва пропагандната машина.
Първо Васил Найденов бил схванал, че бил в писмото, а не го бил подписал. Бил схванал от Богдана Карадочева.

НИКОГА ВАСИЛ НАЙДЕНОВ И БОГДАНА КАРАДОЧЕВА НЕ СА ПОДПИСВАЛИ ТОВА ПИСМО. НИТО ИМЕНАТА ИМ СА БИЛИ ПОД НЕГО.
Тоест, пропагандата стартира с неистина.

Днес по " ТВ Европа " Ивайло Цветков-Нойзи разясняваше визията за интелектуалец, какво значи интелектуалец и по какъв начин на практика тези, които са подписали писмото, никакви не са. Това е втора пропагандна фаза – да се неглижират хората, подписали писмото.

В хора на критиците на отвореното писмо и на подписалите го се вляха Нидал Алгафари, Стефан Димитров и Константин Мишев, за който - почтено да ви призная - бях не запомнил, че съществува.

Няма да ви изненадам като ви кажа, че Нойзи е минал от другата страна. Това е негов избор, който аз няма да осъждам. Още повече, Нойзи е индивидът, учил ме да пиша.

Тези, които сме подписали писмото, може и да не сме най-големите интелектуалци. Моята рода е от Врачанско, какъв брой огромен интелектуалец може да създаде Врачанско. Ами, не доста огромен, няма какво да се лъжем. Врачанско няма репутацията на интелектуален трамплин.

Едно нещо ще ви кажа най-после. Тия триста и недостатък индивида желаеме качествена смяна в обществото ни. И сме подготвени да си платим за нея.

Онези от другата страна са подготвени да им платят, с цел да вземат участие във подправена агитация.
Не споделям, че те не са по-умни от нас. Нойзи е неведнъж по-умен от мен, да кажем.
Но, когато си поднесъл мозъка си в услуга на подправените вести, от него няма никаква изгода.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР