Публикуваният по-рано днес материал в агенция BulNews за жената, лекувана

...
Публикуваният по-рано днес материал в агенция BulNews за жената, лекувана
Коментари Харесай

От болницата на Антонио Георгиев във Враца отричат да имат вина за жената с перфорираните черва

Публикуваният по-рано през днешния ден материал в организация BulNews за дамата, лекувана от ковид и в следствие открито, че е с перфорирани вътрешности, провокира бурна реакция измежду обществото. По този мотив с редакцията ни се свърза шефът на "Първа частна болница " доктор Пламен Блажев, който изиска да се разгласява и неговата позиция по случая.
По негови думи, 52-годишната жена в действителност е била прегледана в ръководената от него конструкция, само че не е била одобрявана в поделение. Тя е била доведена от своя близка в частната болница, благосъстоятелност на някогашния регионален шеф Антонио Георгиев. Здравословното й положение незабавно е било тествано от нефролога доктор Петрова, която е открила, че дамата е унесена с забележима интоксикация.
След това пациенката се е изправила и е припаднала. От лечебното заведение са реагирали оптимално бързо, като е извикан началникът на реанимацията доктор Доканов. Десет минути по-късно, колабиралата е била прегледана персонално от шефа на болничното заведение доктор Блажев, който е анестезиолог.
Според него, тя е била контактна, макар, че е била унесена. При прегледа той е открил, че дамата е с изострен хирургичен стомах. Тогава от частното болнично заведение се обадили на сътрудниците си в центъра за Спешна здравна помощ в МБАЛ “Христо Ботев”. Причината дамата да бъде превозена там е, че в "Първа частна болница " няма хирургично поделение.
По най-бързия метод тя е била превозена в Спешното, където медиците са били предизвестени, че става въпрос за коремен развой и че точно той е повода за затрудненото дишане.
„ Не са вземани проучвания и пациентката не е била интубирана. Диагноза за ковид не е поставяна “, безапелационен бе шефът на "Първа частна болница ".
От управлението на частното здравно заведение увериха, че са създали всичко допустимо, с цел да окажат помощ на пациентката, както и тя да бъде превозена оптимално бързо в държавната болница. Затова са огорчени, че техни сътрудници са пуснали към медиите непълна информация, чиято цел евентуално е да злепостави престижа на медицинските експерти, които работят за доктор Антонио Георгиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР