Публикувани са снимки на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, на

...
Публикувани са снимки на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, на
Коментари Харесай

Ким Чен Ун е забелязан лично да тества „най-мощния“ боен танк на Северна Корея по време на военни учения

Публикувани са фотоси на севернокорейския водач Ким Чен Ун, на които той се вози в нов военен танк. Заснет от корейските държавни медии по време на подготовка през вчерашния ден. Ким Чен Ун е споделил на бойците да се приготвят за война.

Първоначално обявено от Корейската централна новинарска организация (KCNA), подготвителното занимание съгласно информацията е извършено в отговор на годишните 11-дневни южнокорейско-американски военни учения, които ще приключат през днешния ден. Северна Корея преглежда тези тренировки като подготовка за евентуални нахлувания от Юга.

„ Ким Чен Ун, общоприет секретар на Корейската работническа партия и президент по държавните въпроси на Корейската народнодемократична република, ръководеше подготовка сред огромните комбинирани танкови подразделения на Корейската национална войска на 13 март. “

съобщи KCNA

Вчерашната подготовка имаше за цел да ревизира бойните качества на танковите екипажи и включваше нов вид главен военен танк, за който Ким твърди, че е „ най-мощният в света “.

Тежките танкове минаха през симулирани бойни сюжети и стреляха по цели като част от подготвително обучение. Ким Чем Ун самичък управляваше един от танковете от нов вид. Това повишило моралния дух на танкистите от армията, изяснява KCNA.

По всичко проличава, че новият военен танк се е показал отлично. Въпреки това има малко информация за техническите му характерности.

Според KCNA, откакто е инспектирал екипажите на танковете, Ким Чен Ун се е качил в нов вид главен военен танк, взел е лоста за ръководство и самичък е управлявал танка. Това деяние повишило морала на танковите екипажи и им помогнало да схванат по-добре врага и войната.

Севернокорейското министерство на защитата също по този начин даде обещание да организира „ виновни военни действия “ в отговор на продължаващите военни учения сред Съединени американски щати и Южна Корея. По-късно бе обявено, че Ким Чен Ун е следил артилерийски учения.

Изглежда, че Северна Корея се приготвя за нещо, само че защо?

Съобщава се, че южнокорейско-американската среща ще включва компютърна симулация на команден пункт и 48 полеви учения. Които по всичко проличава, че са два пъти повече от извършените през миналата година.

От началото на 2022 година Северна Корея усилва дейностите си по тествания на оръжия, с цел да усъвършенства и разшири нуклеарния си и ракетен боеприпас. В отговор на това Съединените Щати и Южна Корея също усилиха броя на подготвителните си учения. Япония също се включи в тристранно обучение.

Според специалистите е евентуално Ким Чен Ун да има намерение да употребява осъвременения си оръжеен боеприпас като лост за приемане на доста облекчение от интернационалните наказания, наложени на Северна Корея от Съединени американски щати.

В светлината на значимите избори, които ще се проведат тази година както в Съединени американски щати, по този начин и в Южна Корея се чака Северна Корея да усили дейностите си по тестване и да заеме по-агресивна позиция.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР