Публикуваната информация, че има декларация от БСП - Красно село

...
Публикуваната информация, че има декларация от БСП - Красно село
Коментари Харесай

БСП - Красно село: Не сме приемали декларация с искане за наказания на общинските съветници от МК БСП за България

Публикуваната информация, че има декларация от Българска социалистическа партия - " Красно село " е погрешна и подвеждаща, се споделя в позиция на районната организация

Районната организация на Българска социалистическа партия в " Красно село " не е приемала декларация с искане за санкции на общинските съветници от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България ". Това се споделя в публична позиция на заместник-председателя на районен съд на Българска социалистическа партия - " Красно село " Петър Апостолов и на социалисти, членуващи в съществени партийни организации в региона. Тя е във връзка изявления в медиите от името на районната организация, атакуващи общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България ".   

" Публикуваната информация, че има декларация от Българска социалистическа партия - " Красно село " е погрешна и подвеждаща, се споделя в позицията. - Въпросът не е обсъждан в Районния съвет или на съвещание на общинската конференция, а е позиция на обособени членове на Районната партийна организация. Но показана по този метод основава погрешно разбиране, че това е позиция на Районната партийна организация ".

Социалистите изясняват, че позиция на РПО на Българска социалистическа партия " Красно село " може да се показва единствено на съображение на решение на районен съд или на общинската партийна конференция. " Председателят на Районния съвет на Българска социалистическа партия " Красно село " е в оставка от 27 юли 2023 година, което докара до блокиране на активността на организацията за този интервал, като в това число и не са провеждани засадения на районен съд. Това принуди Народно събрание да наложи служебно претендент за кмет на РПО, без значение от признатото решение на конференцията на РПО, написа още в позицията. - На 17 февруари 2024 година ще се организира съвещание на районната партийна конференция за избор на нов ръководител ".

Социалистите от " Красно село " смятат също по този начин, че " решенията на Народно събрание на Българска социалистическа партия за санкции и изключване на членове способстват за спада на доверие в Българската социалистическа партия ". 

" Категорично настояваме полемиката по вътрешно партийни въпроси да се води в партийните органи, а не през средствата за всеобща информация ", приключва позицията на районен съд на Българска социалистическа партия - " Красно село ". 

Ето и цялата позиция: 

ПОЗИЦИЯ
на социалисти, членуващи в съществени партийни организации на Българска социалистическа партия, регион " Красно село ", гр. София
 
Относно: Публикации в уеб страниците:
 
epicenter.bg - Социалисти от цяла София желаят от " Позитано " санкции за съветниците, подкрепили новия началник на СОС от 10.02.2024 09:05
 
24chasa.bg - Декларации от софийски партийни организации на Българска социалистическа партия срещу общинските съветници от 10 февруари 2024  09:09
 
Публикуваната информация, че има Декларация от Българска социалистическа партия " Красно село ", в посочените нагоре публикации е погрешна и подвеждаща.
 
Позиция на РПО на Българска социалистическа партия " Красно село " може да се показва единствено на съображение на решение на районен съд или общинската партийна конференция.
 
Има писмо на членове на РПО, оповестено на уеб страницата на в. Дума – петък -  9.02.2024 – " Оттегляме своето доверие " – от  петък, 09 Февруари 2024 / брой: 27, в което те показват своята персонална позиция, която не ангажира Районната партийна организация.
 
Този въпрос не е обсъждан в Районния съвет или на съвещание на общинската конференция, а е позиция на обособени членове на Районната партийна организация. Но показана по този метод основава погрешно разбиране, че това е позиция на Районната партийна организация.
 
Председателят на Районния съвет на Българска социалистическа партия Красно село е в оставка от  27 юли 2023 година, което докара до блокиране на активността на организацията за този интервал, като в това число и не са провеждани засадения на районен съд. Това наложи Народно събрание да наложи служебно претендент за кмет на РПО, без значение от признатото решение на конференцията на РПО.
 
На 17.02.2023 ще се организира съвещание на районната партийна конференция за избор на нов ръководител.
 
Наред с това ние считаме, че решенията на Народно събрание на Българска социалистическа партия за санкции и изключване на членове способстват за спада на доверие в Българската социалистическа партия. 
 
Категорично настояваме полемиката по вътрешно партийни въпроси да се води в партийните органи, а не през средствата за всеобща информация. 
 
Петър Апостолов,
Заместник-председател на районен съд на Българска социалистическа партия - " Красно село "
 
гр. София
12.02.2024 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР