Публикувана миналата седмица презентация на NVIDIA за инвеститорите не само

...
Публикувана миналата седмица презентация на NVIDIA за инвеститорите не само
Коментари Харесай

Делът на GeForce RTX се доближи до половината от всички използвани видеокарти на NVIDIA

Публикувана предходната седмица презентация на NVIDIA за вложителите освен даде да се разбере, че от идната година компанията ще премине към годишното стартиране на нова компютърна архитектура в сървърния сегмент. Ръководството показа и информация по отношение на триумфите в популяризирането на своите игрови решения, макар че несъзнателно заприказва и за неуспехите.

През юни, както може би си спомняте от изказванията на представителите на NVIDIA, делът на RTX видеокартите с поддръжка на трасировка на лъчите измежду експлоатируемите в игровия сегмент графични решения на марката, не надвишава 44%, до момента в който единствено 18% от употребяваните от клиентите видеокарти са имали равнище на продуктивност сравнимо с това на GeForce RTX 3060 или по-високо. Тези критерии нормално се употребяват от управлението на NVIDIA като илюстрация на капацитета за по-нататъшна рационализация на парка от видеокарти.

До средата на октомври, както може да се съди по новата презентация на NVIDIA за вложителите, делът на видеокартите от серията GeForce RTX към този момент е повишен до 47% — доста покрай психически значимия стадий от 50%. По принцип такива параметри бяха оповестени от управлението на компанията в края на август, тъй че настоящият дял на GeForce RTX сега може да бъде още по-висок. Делът на графичните решения с равнище на продуктивност на GeForce RTX 3060 или по-високо към този момент доближи 20%. Накратко, през последните три цялостни месеца от юни NVIDIA съумя да реализира триумф както в популяризирането на видеокартите с трасировка на лъчи, по този начин и във внедряването на по-мощни графични решения.

Приходите на NVIDIA в геймърския сегмент доближиха своя връх през календарната 2021 година, която в докладите на компанията съвсем съответствува с фискалната 2022 година. През този интервал компанията генерира доходи от $12,462 милиарда в игровия сегмент, постигайки поредно нарастване от 61%. Уместно е да си напомним, че по това време имаше и различен взрив на криптовалутите, защото подобен скок в приходите от игри не можеше да се изясни нито с продажбите на съставни елементи за игровите конзоли Nintendo, нито с приходите от абонамента GeForce NOW. Още през календарната 2022 година приходите от игри на NVIDIA паднаха до $9,067 милиарда, илюстрирайки последствията от охлаждането на пазара на криптовалутите. Нещо повече, даже резултатите от последната половин година демонстрират, че приходите от игри на NVIDIA тази година изостават от индикаторите през предходната година.

Ако през 2020 година приходите от игри на NVIDIA са формирали 43% от общите, то през последната половина на годината делът е намалял до 23%. Сървърният сегмент съумя да усили каузи си от 42 на 70% за същия интервал. В наши дни изчислителните ускорители дефинират темпа на напредък на приходите на NVIDIA, а игровият сегмент по редица аргументи остана на назад във времето, макар че представителите на компанията по всякакъв начин отхвърлят ​​това, даже и при най-малката опция.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР