Публикуван е последният списък на Forbes, който съдържа интересни данни

...
Публикуван е последният списък на Forbes, който съдържа интересни данни
Коментари Харесай

2022 беше трудна година за технологичните милиардери като Безос и Мъск

Публикуван е последният лист на Forbes, който съдържа забавни данни за чистото положение за някои от най-богатите хора в света

Емил Василев преди 2 минути 3 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноЕмил Василев - 11:00 | 03.04.2023

7 неща за които не сте подозирали, че телефонът ви може да прави

НаукаЕмил Василев - 15:01 | 30.03.2023

Учени предвиждат, че върхът за дълготрайност на човешкия живот може да бъде усъвършенстван до 2060 година

IT НовиниДаниел Маринов - 19:27 | 02.04.2023

Какво ще стане, в случай че Илон Мъск се окаже прав за ИИ? Какво да създадем?

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Според Forbes, Джеф Безос, създателя на Amazon е третият най-богат човек в света с чисто положение от 114 милиарда $, макар че през последната година е претърпял зашеметяващо понижение на чистото си благосъстояние на стойност 57 милиарда $. Разбира се, това се дължи най-много на обстоятелството, че акциите на Amazon спаднаха с 50 %, което ги трансформира в първото обществено търгувано дружество, чиято пазарна стойност понижа с 1 трилион $.

Новината пристигна във връзка на годишната ранглиста на Forbes за най-богатите хора в света, която беше оповестена във вторник. В листата Джеф Безос беше разгласен за милиардера, чието благосъстояние е потърпевшо най-вече през миналата година.

Тъй като акциите на Безос не са продадени, тази „ загуба “ е единствено на хартия. Съмняваме се, че той е имал безсънни нощи поради нея.

Досега Amazon имаше сложен старт и през тази година, основният изпълнителен шеф Анди Джаси, който наследи Безос, когато той се отдръпна през юли 2021 година разгласи през януари най-голямото редуциране на чиновници в историята на компанията. През март Джаси предвижда, че Amazon ще продължи да понижава заетостта с 9000 души, защото се обрисува Amazon да бъде „ по-икономичен “ бизнес.

Тази вест идва в светлината на една по-голяма обща наклонност във връзка с софтуерните компании, които всички имаха сложна година, а спадащите цени на акциите съществено накърниха ориста на техните създатели.

Илън Мъск, основен изпълнителен шеф на Tesla и Twitter, заема второ място в листата на Forbes с чисто положение от 180 милиарда $ (с 29 милиарда $ по-малко от предходната година), а Бернар Арно, началник на компанията за първокласни артикули LVMH, заема първото място с чисто положение от 211 милиарда $.

Също по този начин съгласно Forbes, благосъстоянието на Мъск е намаляло, тъй като придобиването на Twitter за 44 милиарда $, което беше финансирано с акции на Tesla, изплаши вложителите и докара до внезапен спад на акциите на Tesla през предходната година. През тази година Tesla възвърне огромна част от тези загуби, само че към момента е на доста по-ниско равнище, в сравнение с преди Мъск да придобие Twitter.

Според Forbes акциите на Tesla са намалели с 50 %, откогато Мъск пое контрола над Twitter преди година. Списанието показва, че единственият ярък лъч на милиардера е галактическата компания SpaceX, чиято стойност е повишена с 13 милиарда $ до 140 милиарда $ през последната година.

В тазгодишния лист на Forbes са включени 313 софтуерни милиардери с обща чиста стойност от 1,9 трилиона $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР