Публикуваме целия текст на вицепремиера без редакторска намеса: «Между 18

...
Публикуваме целия текст на вицепремиера без редакторска намеса: «Между 18
Коментари Харесай

Преди Съвсем Малко Валери Симеонов Изригна Тотално! Това Е Вече Прекалено! Съвсем Се Изложихме!

Публикуваме целия текст на вицепремиера без редакторска интервенция:

«Между 18 и 20 октомври 2017 година, делегация от Република Унгария, водена от господин Миклош Шолтес, държавен секретар, включваща посланикът на Унгария у нас н.пр. Текла Харангозо, зам-председателят на унгарския парламент, госпожа Марта Матраи, министъра на земеделието, Шандор Фазекаш, ръководителят на Българското републиканско самоуправление, господин Данчо Мусев, българският народен представител в унгарския парламент, господин Симеон Варга, както и група от 120 деца от Унгария, посети България.

Програмата включваше тържествено разкриване на 20 октомври на паметна плоча на Св. Иван Рилски в храм „ Св. София “, дарена от българската общественост в Унгария.

На събитието присъстваше вицепрезидентът госпожа Илияна Йотова, заместител кметът на Столична община Тодор Чобанов и други представители на изпълнителната и локална власт.

На 19 октомври, в навечерието преди събитието, часът на мероприятието беше изменен от 11:00 на 09:30. Това провокира съществени усложнения, свързани с наличието на формалните лица и неспособност за навреме обявяване пред медиите.

Така и не бе обещано задоволително и рационално пояснение, което породи очевидно отчаяние измежду унгарските ни сътрудници и сложи реализирането на формалното събитие пред действителен риск от неуспех. Отсъстваха и част от плануваните преводачи, което също нагнети напрежение.

На поисканото от мен пояснение, от Столична община дадоха отговор, че смяната е одобрена предния ден, по искане на Св. Синод, макар че освещаването на плочата на Св. Иван Рилски бе уговорено преди повече от 4 месеца.

Изразявам острото си противоречие с грубия дипломатически гаф и отношението, което Св. Синод и Столична община демонстрираха към унгарската делегация, посетила България по случай Деня на българо-унгарското другарство.

Още по-позорно беше отсъствието на представител на Столична община при откриването на Фестивала на унгарските уникати в градината пред Народния спектакъл от 15:00 ч. в петък, 20 октомври, когато всички гореизброени лица чакаха някой да открие форума.

Тъй като подобен не се появи 20 минути, бях заставен да изляза и да извърша този ангажимент от името на неимоверно заетата с височайши каузи Столична община.

Припомням, че унгарската страна поддържа политически и финансово всички мероприятия на българската общественост, като по този метод показва изключителното си почитание към Република България.

В нарочни писма до Столична община и Св. Синод упорствам за административни наказания по отношение на отговорните служебни лица.»
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР