Публикуваме превод на материала на Кейт Бишоп за ELLE, озаглавен

...
Публикуваме превод на материала на Кейт Бишоп за ELLE, озаглавен
Коментари Харесай

Ухажване или тормоз? Научете се да правите разлика!

Публикуваме превод на материала на Кейт Бишоп за ELLE, озаглавен "

Всичко започна с букет цветя. 

Открих го на бюрото ми в един мрачен следобед. Пищни червени рози и лилии бяха разпръснали венчелистчетата си по цялата ми клавиатура. След дълга битка с трънливите стъбла съумях да открия картичката със захаросано обръщение.

Не, през днешния ден нямах рожден ден. Нито пък подателят беше дългогодишният ми сериозен другар.

Подателят беше човек, с който подкрепям другарски взаимоотношения от няколко месеца.

 жена мъж връзка обич iStock

Паралелно с идването на пратката бях бомбандирана със известия, които ме уведомяват какъв брой интелигентна, красива и секси жена съм. Това повлия благодприятно на моята самокритика и ме накара да се усещам в стихията си.

Честотата на изпращането им беше малко тревожна. Смартфонът ми сигнализираше за ново уведомление единствено през няколко минути, даже когато не съм дала отговор на последното известие.

Истината е, че това не ме притесняваше, тъй като от дълго време не бях обръщала внимание на персоналния си живот. В главата ми прекаленото внимание беше за предпочитане пред никакво. 

 жена мъж връзка обич iStock

Предупредителните знаци бяха факт, само че го съзнавам едвам в този момент. Не знаех за съществуването на термина  " любовно бомбандиране " , което чудесно описваше държанието му - нападателно и упорито ухажване, съчетаващо екстравагантни жестове и настойчива прява на сантиментални усеща .

Т.нар. любовни бомбандировачи основат у вас извънредно мощен сантиментален интерес и последователно дапочват да ви оплитат в мрежите си. А когато усетят, че стартирате да се привързвате към това особено отношение, нападат изненадващо и ви хващат неподготвени и подвластни от тяхното внимание.

За благополучие, в моя случай диагностицирах любовния бомбандировач в точния момент. Бях на кръстопът в живота си и не виждах бъдеще с него. Знаех, че това е вярното решение, само че все пак се усещах извънредно. Спомних си за всички озадачаващо огромни жестове, които е правил за мен, без даже да ме познава добре, и това разсъни опустошително възприятие за виновност. 

Поведението му тогава беше оздачаващо, само че след раздялата нещата още повече се усложниха. Триадата от трогващи послания, които бях привикнала да получавам, бързо се трансформира в потоци от нежелани, а от време на време обидни думи.

 жена мъж връзка обич iStock

Проблемът е, че актуалната поп просвета обрисува съвършената сантиментална връзка тъкмо по модела на  " любовното бомбандиране " - натрапчиво държание, което нараства и минава в преобладаващо.

Опасностите от тези взаимоотношения постоянно се подценяват - кой не обича да бъде затрупват от дарове, шоколад, рози и потоци от похвали? Така ние привикваме да толерираме токсичното държание на този сътрудник, тъй като едно гласче в главата ни не стопира да повтаря: " Няма да намериш различен, който да прави тези неща за теб. "

Ако някой, който познавате неотдавна, каже, че не може да живее без вас, това приказва повече за него, в сравнение с за вашите взаимоотношения.

 обич iStock

Любовното бомбандиране е форма на тормоз - кара ни да се превърнем в уязвими и лесни за манипулиране хора, като може да ни тласне към надалеч по-зловещо деструктивно държание.

Пълноценните връзки са мощно удовлетворяващи, само че сложни инициативи. Необходимо е двамата дружно да поддържате и насърчавате откритостта. Защото тя, Любовта, не идва с огромни букети цветя и гръмки думи. Тя стъпва на пръсти и се прокрадва скрито в живота ти като нечакана гостенка. А за да я задържиш до себе си се изисква време, самообладание и взаимно себераздаване.   
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР