Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра

...
Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра
Коментари Харесай

Коментар №2 на седмицата: Краят на една епоха - Борисов вече не говори за Станишев

Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 7 000 ваши прочитания в Actualno.com.
 
Мислехме, че това в никакъв случай няма да се случи. Но, знамение, краят на една ера пристигна. В последната година, сензационно, министър председателят Борисов в никакъв случай не е приказвал за Станишев. И в никакъв случай не сме чували фразата: " Нещата са по този начин и по този начин, тъй като още по времето на Станишев той направи по този начин и по този начин, и аз, в този момент, Борисов, каквото и да направя, не излиза добре, тъй като, по този начин и по този начин, ми врътна един номер Станишев ". Можете да се върнете 6-7 години обратно, преди Нинова да стане водач на партията, и ще се досетите за гигантската и помрачаваща перифраза. ГЕРБ и едновремешното Българска социалистическа партия, вкопчени едни в други да обясняват по какъв начин сегашното е непрестанно минирано от предишното и който и да вземе властта, гърми, не тъй като няма визия за страната, а тъй като му трябват повече сапьори, в сравнение с визионери, с цел да се оправи.
Има нещо позитивно от края на този спор. Първо, една досада по-малко. И второ, че Българска социалистическа партия наподобява доста реформирана и отласната надалеч от времената на Станишев/Орешарски. Щом даже Борисов не употребява обичаният си и прост трик, в който да е постоянно почтен поради предходните, значи даже той е решил по какъв начин това нещо към този момент не работи. Да надвиваш отслабеното Българска социалистическа партия години наред беше елементарно. Сега обаче нещата надалеч не са толкоз елементарни. И по предварителни статистики, и по наблюдения, конфликтът сред двете най-големи партии ни минимум не наподобява превдварително решен .
Иронията: в действителност Борисов е в същата позиция, в която беше Българска социалистическа партия на Станишев преди време. Последните 12 години са минали съвсем напълно под знака на неговото ръководство, както тези години, в които Българска социалистическа партия имаше водеща съдружна роля и премиерски пост. Борисов се появи като углавен избор, а в този момент към него е прицелен самият углавен избор. Разчиташе на изтъркания номер с месианската фигура, а в този момент по отношение на него се заканват други месиански фигури. Нищо от старите тактики не работи; а в случай че някой през 2013-та беше планувал, че след крахът на Орешарски ще минат години и Борисов към този момент няма да може да употребява Българска социалистическа партия за безконечен реторичен буфер, щеше да провокира неразбиране. А и Станишев неотдавна се изрича носталгично, че Борисов е общественик и двамата били помъдрели. Бяха си пъклен комфортни в лична политическа композиция.
Заслугата нещата да са кантар още веднъж е двойна - както в реформирането на левицата и стабилизирането ѝ под ръководоството на Нинова, по този начин и превалянето на хълма в политическия живот на ГЕРБ и слизането последователно надолу. Основно политическо предписание е, че харизмата в последна сметка постоянно е застигана от фундамента, обещанията - застигани от неизпълненията, месианството - застигано от личната му подигравка.
 
Автор: Георги Петров
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР