Публикуваме коментара на политолога Огнян Минчев от профила му във

...
Публикуваме коментара на политолога Огнян Минчев от профила му във
Коментари Харесай

Не канцлерът Меркел, Европа трябва да бъде спасявана

Публикуваме коментара на политолога Огнян Минчев от профила му във фейсбук без редакторска интервенция. Заглавието е на редакцията.

Споразумението сред канцлера Меркел и вътрешния министър Зеехофер за създаване на центрове, от които незаконните имигранти да бъдат връщани в страните на първата им регистрация е следващ удар върху способността на Европа да се активизира и отбрани по отношение на едно от най-сериозните провокации на епохата, в която навлизаме - лавинообразното повишаване на стихийните потоци мигранти от " третия " към " първия " свят.

Това съглашение се появи в последния вероятен миг като обезверена избавителна акция за оцеляване на Меркел като канцлер на Германия. Не е належащо да си изчерпателен специалист по миграция с цел да прецениш рационално - това съглашение няма късмет да проработи.

В Италия на власт пристигна сегашното държавно управление в резултат на безотговорната политика на толериране на незаконната миграция през Средиземно море, практикувана от предходния ляв кабинет в Рим. Неправителствени организации, в това число - както се оказа - и трима зелени депутати от Екологичен потенциал са организирали незаконен трафик на хора от крайбрежията на Африка към Европа, вследствие на което нови стотици хиляди незаконни имигранти са пристигнали в Италия. Днес държавното управление в Рим поставя завършек на тази идеологическа вакханалия на левичарския " мултикултурализъм ".

В Гърция се случва нещо сходно - там държавното управление на Ципрас не прави даже и опит с цел да спре потока незаконни мигранти от Турция към гръцките острови. За краткотрайното устройване на тези имигранти Атина получава големи суми от Брюксел. Испанският социалистически кабинет пое " щафетата " от падналите от власт свои приятели в Рим - в този момент Мадрид приютява корабите, осъществяващи незаконен трафик на хора през Средиземно море.

Зеехофер вижда всичко това и доста добре знае, че огромната част от тези незаконни имигранти са се насочили към Германия - доста евентуално към Бавария. През октомври на неговият ХСС ще се наложи да се пребори с анти-имигрантската политическа платформа на Алтернатива за Германия. Зеехофер явно избира в случай че има проваляне, то да е за Меркел, а не за него и за неговата партия. Ще забележим какви ще бъдат резултатите от изборите в Бавария.

Но със или без центровете за незаконни имигранти на немска земя, устойчивото връщане на мигрантския поток към страните на първа регистрация е изцяло утопично. Оставяме настрани, че Италия, Австрия, а и България няма да вземат назад тези мигранти - със или без регистрация. В България от власт ще падне всеки кабинет, който реши друго. Но дано допуснем, че Германия успее да ни наложи връщане на мигранти у нас. За какъв брой време те ще обитават тук? Преди време министър председателят Борисов заяви, че сме приели ЕДИН искащ преселник да се засели у нас, само че той " някъде липсващ ". И другите ще изчезнат по този начин.

Дори да рухне напълно нежната структура на Шенген, даже по всяка европейска граница да се повдигнат бодливи огради с въоръжена защита, даже Европа да се разпадне на съставните си национални елементи заради неразрешими спорове по мигрантския въпрос, потоците от мигранти ще не престават да доближават заможните страни на запад и на север в Европа, до момента в който ВЪНШНИТЕ ГРАНИЦИ на континента не бъдат задоволително добре укрепени и охранявани.

Защо губим години в празни приказки, без да сме се заели с тази задача до момента? Отговорът на този въпрос е явен и единствен - заради магарешкия идеологически дебелоглав на левите европейски либерали - зелени, розови, червени и в цвета на дъгата - които са подготвени светът да се свърши, само че техните мултикултурни утопии да докарат половин Африка в Европа да се осъществят на дело. Това е - идеологически вманиачен дебелоглав. Разбира се, има спомагателни фактори, произлизащи от този главен фактор - идеологическия дебелоглав на левичарските европейски елити.

Политическият развой за рационално решение на мигрантския проблем е блокиран, блокирани са административните решения, блокиран е здравият разсъдък, който би трябвало да направи явни заключения от това, което се следи в областта на миграцията в Европа. Предлагат се и се разискват неуместни разновидности с " квоти " за мигранти. Зелено-червените деятели и депутати от Екологичен потенциал ще транспортират през море и суша в Европа нови и нови незаконни мигранти, а страните членки чинно ще одобряват квоти.

Ей такова " перпетуум мобиле " си измислиха в Берлин и в Брюксел - в случай че щете вярвайте, това е единственото нещо, което им роди политическата фикция след екзодуса от 2015 година

Ако не бяха " десните популисти " от Вишеград - този перпетуум мобиле току виж щеше да проработи... Но за какъв брой време щеше да проработи? Колко време още елементарните европейски жители щяха да търпят мултикултурните утопии и идеологическия дебелоглав на ръководещите Европа елити и да понасят възходящото задължение на изтърваната незаконна миграция? На тази тематика ще чуете безкрайни зелено-розови причини и съпротиви. Ама за какво трябвало в този момент да повдигаме въпроса за миграцията, откакто потока от мигранти намалявал. Е, популярност Богу, понижава - значи в този момент би трябвало да чакаме още веднъж да се усили, с цел да следим по какъв начин нови милиони маршируват през разградения двор Европа ли? Който бил против миграцията - той бил десен популист. Обратното - който подкрепя с магарешкия си дебелоглав незаконната миграция, той старателно провокира и кани десния радикализъм, популизъм и шовинизъм на власт в Европа.

Още една мигрантска вълна - не дай си Боже - и с демократична Европа е свършено. Не ме разбирайте погрешно - не е свършено единствено с левичарска, идеологическо-утопична, мултикултурна Европа. Свършено е с демократичната народна власт в Европа. Колкото повече тласкате политическото махало в екстремума на левичарския магарешки дебелоглав - толкоз по-голям късмет получавате махалото да се върне с оптималната скорост в десния си екстремум.

В екстремума на евроскептицизма, на раздружаването на Европа, на надигането на гневни талази от антидемократична политика. Европа през днешния ден би трябвало да бъде спасявана. Интеграцията на Европа, демокрацията на Европа, разсъдъкът на Европа през днешния ден би трябвало да бъдат спасявани от ината на идеологическите магарета в извънредно ляво и в извънредно дясно.

Решенията са ясни - те са на повърхността. Изобретяване на колелото още веднъж не се постанова - механизмите и инструментите за защита на граница са известни - те би трябвало да се приложат по европейските външни граници. Ама не можело да се пази по море! Може, може, единствено си приберете малоумните деятели и депутати от Средиземно море - тъй като с трафика на хора те правят закононарушение.

Как Австралия си пази морските граници? Колко незаконни имигранти има в Япония? Тези страни да не би да не са демократични? Демократични са, само че разликата е, че там има повече виновни политици и по-малко идеологически малоумници на власт. Длъжни сме да спасим единството на Европа - то не е благосъстоятелност на левите либерали. То е полезност за голямото болшинство от рационални хора на Стария континент.

Днес преодоляването на незаконната миграция е ключът към оцеляването и бъдещия разцвет на обединена Европа. Време е циркът да свърши!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР