Публикация във Facebook профила на синдикат Образование“ към КТ Подкрепа

...
Публикация във Facebook профила на синдикат Образование“ към КТ Подкрепа
Коментари Харесай

Учителски синдикат твърди, че детската „хиперактивност“ е измислица, а зад нея се крие лошо възпитание

Публикация във Фейсбук профила на профсъюз „ Образование “ към КТ " Подкрепа " твърди, че положението " хиперактивност " не съществува, а деянията му са резултат от неприятно образование.

Особено притеснително е, че сходна теза идва от организация, чиито членове на процедура би трябвало да образоват и поддържат тези „ невъзпитани “ деца.

Затова родители на деца със Синдром на недостиг на внимание и хиперактивност (СДВХ) са изпратили писмо, с цел да схванат дали в действителност профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ стои зад профила в обществената мрежа, популяризирал притеснителното изказване.

" Булевард България " се свърза с ръководителя на синдиката - Юлиян Петров. Той не отхвърли достоверността на обявата, само че, по думите му, тя била ориентирана към " родителите, които спекулират с диагнозата " хиперактивност ", а не към тези с действителна нужда от специфични грижи. Не отразявала и отношението на организацията по отношение на приобщаващото обучение.

Не по този начин мислят от родителското съдружие. „ Този пост назовава едно положение, познато на науката от над 100 години, " израз ", и осмива компликациите и подкопава напъните на родителите на деца със СДВХ. СДВХ е публична диагноза, която се слага от доктор, а компликациите, които произлизат от това положение, се следят във всички сфери на живота “, пишат от съдружие „ Нетипичен разум - СДВХ ”.

Организацията е основана от родители на деца със Синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност. Чрез него те се стремят да покачат информираността за положението в българското обществото, както и да се борят със стигмата и дискриминационното отношение към децата със СДВХ.

Тези деца имат потребност от друг метод и спомагателна поддръжка в учебно заведение, с цел да се развиват пълноценно.

„ Те нямат потребност от спомагателния напън на хора, които не схващат или даже не одобряват положението на децата със СДВХ, а още по-малко знаят през какво минават те, както и техните родители “, пишат родителите от сдружението.

Те упорстват за изтриването или опровергаването на въпросния пост, а при положение, че това не е публична страница на профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “, желаят подпомагане, с цел да бъде тя отстранена от админите на Фейсбук.

“Страницата сега има над 4900 другари и има капацитета да сътвори негативни внушения по сегашния, както и по други значими въпроси, да усили дезинформацията в българското общество и да реализира тъкмо противоположното на това, за което Вие като Синдикат, отдаден на образованието, се борите ", означават още родителите от съдружие „ Нетипичен разум - СДВХ “.

Стъписващата обява е с дата 30 декември и към 10 януари е била споделена 49 пъти.

Освен позволените правописни неточности в „ модерния израз “, прави усещане, че има значително мнения от консуматори, които са съгласни с изказванието, че зад положението „ хиперактивност “, в действителност се крие неприятно образование.

Председателят на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа " Юлиян Петров отговори пред " Булевард България ", че имало родители, които спекулират с диагнозата " хиперактивност " и не отразява отношението на организацията по отношение на приобщаващото обучение.

" Публикацията във Фейсбук e ориентирана към родителите, които спекулират с диагнозата, а не към тези, чиито деца в действителност имат нужда от специфични грижи. Политиката за приобщаващо обучение е приоритет за профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа " и ние работим доста в тази посока – да се премисли методът, с цел да стане по-ефективно ", разяснява Петров и въпреки всичко позволи, че в случай че има родители, които са се почувствали наранени от " закачката ", са " склонни да обмислят заличаване на обявата ".

Малко по-късно обявата беше изтрита от фейсбук профила на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ".

Синдромът на недостиг на вниманието и хиперактивност (СДВХ или англ. ADHD) е публична диагноза, която визира по-често момчета, в сравнение с девойките в детска възраст.

Най-общо се показва в мъчно съсредоточаване върху съответни задания и/или нужда от непрекъснато придвижване, което води до предизивкателства по време просветителния развой.

Смята се, че децата в сходно положение доближават до 5-7%. За да се преодолеят компликациите, които съпътстват СДВХ, е нужен характерен метод и подкрепяща среда.

Това не е първата позиция на профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “, която буди най-малкото неразбиране.

В края на август 2023 година профсъюзът сложи шест претенции, с които съгласно членовете му ще се усъвършенства дисциплината в учебните заведения и ще се ограничи насилието над деца и учители.

Сред тях има странни оферти като " да се ситуират принадлежности за учебното заведение – административни и финансови, за възпитаници и родители, които не съблюдават ЗПУО и учебния устав ", както и да се забрани " нерегламентираната връзка сред родител и преподавател ".

От профсъюз " Образование " желаят още " да се спре с политическата и административна поддръжка на всички български институции към всеки родител, написал тъжба против просветителна институция ".

Връщането на оценка за дисциплинираност на всички възпитаници (позната от времето на социализма - б.р.) е измежду непрекъснато повтарящите се претенции на учителския синдикат - то участва и в този лист.

При всяко покачване на тази тематика обаче се припомнят съществени причини - че санкции за нарушение на реда в класната стая съществуват и сега, а оценки за дисциплинираност нямат отношение към университетските достижения на децата.

Съществуването им по време на социалистическия режим е било обвързвано с фрапантни санкции, каквито нито една съвременна просветителна система не ползва.

Синдикатът " Образование " към КТ " Подкрепа " е вторият по величина синдикат в просветителната сфера след Синдиката на българските учители (СБУ), който се ръководи от несменяемата Янка Такева.

По данни на в. " Сега " - структурата на Юлиян Петров съставлява към 20 000 членове, три пъти по-малко от СБУ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР