Публикация в социалната мрежа Facebook на водещата от БНТ Мира

...
Публикация в социалната мрежа Facebook на водещата от БНТ Мира
Коментари Харесай

Заради случай на закъсняла линейка - скандал и взаимни обвинения в ефир

Публикация в обществената мрежа Фейсбук на водещата от Българска национална телевизия Мира Добрева провокира вълна от реакции и мнения.
Добрева споделя за момиче, което припада пред постройката на публичната телевизия откакто взе участие в предаването " Отблизо с Мира " в събота. Според водещата и екипа й колата за спешна помощ закъснява с 50 минути . За благополучие, всичко завършва добре - момичето е изписано от болница в положително положение.

Това е предисторията на случилото се и с цел да го разясняват, тази заран в ефира на " Денят стартира " гостуваха журналистът Мира Добрева и шефът на Спешната помощ в София лекар Георги Гелев.
" В текста на Мира Добрева има малко истина, малко полуистина и няколко откровени неистини . Информацията за случая ни е предоставена в 15:29 ч. Това е документирано. Нямаме свободен екип, първият ни свободен екип е в Западен парк. Линейката потегля в 15:50 ч. от Западен парк, по нашия GPS в 15:55 ч. колата за спешна помощ е пред Българска национална телевизия ", разяснява шефът на Спешната помощ.
По думите му в този ден е имало 18 повиквания в интервала, в който е постъпило повикването за момичето. За нас в тази ситуация сигналът е бил с код " Червен ", след това се оказва, че сигналът е от жълто към зелено. Докторът разясни, че е имало единствено 14 екипа в този ден за реакция .
Мира Добрева съобщи от своя страна, че сигналът, който е подаден от нейните сътрудници за случая, е в 15:22 ч. " Вие нямате право в народен ефир да ми казвате, че неистина. Не, не съм излъгала! ", безапелационна бе Добрева, като на няколко пъти прикани лекар Гелев да й се извини за обвиняванията, отправени от негова страна към нея . " Не приемайте, че атакувам докторите, дано използваме шума от този статус, с цел да обърнем внимание на по-големия проблем, че липсват лекари за Спешна помощ ", прикани Мира Добрева.
Доктор Гелев изясни, че таванът на Спешната помощ е 25 екипа , това е най-хубавото достижение, което имаме. А по-стандарт би трябвало да има 60 екипа за двумилионна София.
По време на диалога Мира Добрева и лекар Георги Гелев си размениха взаимни обвинявания и закани със съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР