Публикация на депутата от БСП Таско Ерменков в социалната мрежа

...
Публикация на депутата от БСП Таско Ерменков в социалната мрежа
Коментари Харесай

Ерменков към САЩ и ЕС: „Вий сте идиоти“, ГЕРБ се възмутиха

Публикация на депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков в обществената мрежа Facebook възмути ръководещата партия ГЕРБ и провокира кавги в Народното събрани.

Следващата цел на Путин – следсъветска идеология

Борисов към Путин: Изразявам персонална подготвеност да развиваме двустранните връзки

Ерменков се изрече в неделя за изборите за президент в Русия и написа в профила си, че 90% от хората в Крим са дали своят вот за Владимир Путин макар анексирането. Той се обръща към Съединени американски щати, Германия, Франция и Европейския съюз с думите на поета Христо Ботев: „ вий сте идиоти”.



Това накара ГЕРБ в декларация в пленарна зала да изискат пояснение и отговор на въпроса

дали това е формалната позиция на Българска социалистическа партия или е единствено персонално мнение на Ерменков ,

осведоми NOVA.

„ Изказването на Таско Ерменков нарушава освен българския народен интерес, само че и саботира прагматичната основа, на която би трябвало да се построяват българо-руските отношения”, съобщи Тома Биков от ГЕРБ.

„ Вместо да се концентрирайте върху значимите за България и Европейски Съюз въпроси, непрекъснато ни занимавате с неща, които не са за пленарна зала. Но дъното е да ни занимавате с Facebook статуси на народни представители от Българска социалистическа партия, които са в персонален профил”, разяснява от своя страна Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия.

Още по тематиката вижте във видеото горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР